PUSIĆ ZAKOPČANA

HNS-ovci taktiziraju: Ne znamo ništa o rekonstrukciji Vlade

09.06.2014 u 14:53

Bionic
Reading

Dok se prije nekoliko dana obvezala čuvati stabilnost Vlade i vladajuće koalicije, Vesna Pusić, predsjednica HNS-a i potpredsjednica Vlade, sve glasnija šuškanja o rekonstrukciji i smjeni ministra zdravlja Rajka Ostojića, ali i ministra rada Miranda Mrsića ne želi komentirati

Oko smjene ministara sve je još na razini probnih balona jer, kako je kazala u ponedjeljak Pusić, ona nema nikakve informacije o rekonstrukciji. Iako su kritike na račun ministra zdravlja bile glasne i prije famoznog Predsjedništva SDP-a na kojem je Ostojić digao ruku protiv Linićevog izbacivanja iz stranke, tek sada, nakon što je pokazao zube Zoranu Milanoviću, njegova visoka funkcija dolazi u pitanje. Isto vrijedi i za Mrsića.

Pusić je ponovila još jednom mantru o stabilnosti Vlade. 'Vlada je stabilna, a o bilo kakvim daljnjim promjenama ja nemam nikakve spoznaje. Što se nas tiče, sve apsolutno funkcionira, mi funkcioniramo međusobno kao ministri, dogovaramo se i radimo normalno', kazala je.


Zakopčani su na konkretno pitanje o rekonstrukciji kao mogućoj posljedici izjašnjavanja o Liniću bili i drugi HNS-ovci. Goran Beus Richembergh kazao je samo kako će se o rekonstrukciji očitovati kada ih premijer izvijesti o svojim namjerama.

Neizjašnjavanje i taktiziranje, ali i stabilnost Vlade zasigurno treba biti i očito jest u interesu stranke koja ima četvero ministara, uključujući i potpredsjednicu Vlade, a koja prema posljednjim istraživanjima bilježi potporu od svega 2,9 posto birača. Ako takav rezultat preslika na parlamentarne izbore, Hrvatska narodna stranka bi mogla postati neparlamentarna.