IZVIDI U TIJEKU

HNS o istrazi preprodaje karata: Nije bilo nepravilnosti, možda neodgovornih pojedinaca

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je DORH naložio policiji provođenje izvida zbog navodne preprodaje karata za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske, oglasio se Hrvatski nogometni savez. Tvrde da 'nije bilo nikakvih nepravilnosti i zlouporaba kod raspolaganja i distribucije ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva'

'Poštujući tajnost izvidnih radnji i njihov sadržaj' navode da 'od strane Hrvatskog nogometnog saveza i njegovih vodećih osoba nije bilo nikakvih nepravilnosti i zlouporaba kod raspolaganja i distribucije ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva.'

Tvrde da su uložili 'velike napore kako bi mogućnost kupnje tih ulaznica uspio raspodijeliti na pravedan način između članova nogometne obitelji (igrači, članovi stručnog stožera, članovi Izvršnog odbora i Skupštine, županijski nogometni savezi i klubovi te sponzori Saveza) i dio ostaviti za slobodnu prodaju'.

'Netočne su informacije da su igrači imali unaprijed određeni broj ulaznica koje su trebali dobiti, a da nisu raspolagali tim brojem. Naprotiv, prvenstveno se skrbilo o tomu da se potrebe reprezentativaca, kao najzaslužnijih što smo te ulaznice uopće u prilici kupiti, budu udovoljene u potpunosti. Žalosti nas što uopće moramo ponavljati ovakve općepoznate činjenice samo zato što je, ako je to točno, netko anoniman, bez hrabrosti stati iza svoje prijave, navodno nešto čuo i da dio medija tako olako prihvaća takvu priču i od nje radi senzaciju. Hrvatski nogometni savez, kao organizacija, nije niti je mogao na bilo koji način preprodavati ulaznice za finale SP-a, ili bilo koju drugu utakmicu Svjetskog prvenstva, što je lako dokazivo', tvrde.

  • +11
  • +8

Davor Šuker

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kažu da je 'teoretski moguće da je neki neodgovorni pojedinac, bez obzira na izvor kupljene ulaznice, zloupotrijebio Fifina pravila i preprodao ulaznicu, nad čime HNS nema niti može imati utjecaj ili kontrolu. Ako je takvih slučajeva bilo, HNS može samo pozdraviti sve radnje radi njihovog otkrivanja'.

'Hrvatski nogometni savez će, kao i uvijek do sada, biti kooperativan u suradnji s nadležnim državnim tijelima te očekuje da se od predmetnih radnji ne rade nikakve senzacije, a posebno da se ne prejudicira ishod izvidnih radnji', zaključuju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!