POTRAGA ZA POČINITELJEM

Hlo uskoro s policijom o ustaškoj zastavi

20.10.2009 u 12:29

Bionic
Reading

Zagrebačka policija traga za osobom koja je izvjesila zastavu s ustaškim znakovljem na kući glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić

ZAGREB - 'Poduzimamo izvide i tragamo za počiniteljem koji je na Dan neovisnosti 8. listopada postavio zastavu', izvijestila je danas glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba. Dodala je da policija tog dana nije dobila nikakvu pritužbu, prijavu ili dojavu građana nego je istragu pokrenula nakon što su mediji proteklih dana objavili priču o zastavi.

Kazala je da će policija u sklopu izvida razgovarati i sa Hloverkom Novak Srzić koja se jučer ogradila i osudila postavljanje zastave s ustaškim simbolom na zgradi u kojoj živi s obitelji.

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a tvrdi da ni ona niti nitko od njezinih ukućana s tim neprimjerenim činom nemaju nikakve veze. Kazala je da je hrvatska zastava s natpisom 'Torcida', na kojoj je hrvatski grb bio uokviren velikom slovom 'U', postavljena kada joj je sin u stanu stanu slavio momačku večer. Ona sumnja da je to učinio netko od 30-tak momaka koji su bili na zabavi.