SLJEDEĆA IGRA ZA NEXT-GEN VEĆ U RAZVOJU

Hitman franšiza nastavlja prema modelu Call of Dutyja

23.11.2012 u 12:38

Bionic
Reading

Hitman: Absolution tek se pojavio na policama trgovina diljem svijeta, a iz IO Interactivea najavljuju budućnost franšize koja će se razvijati po modelu Call of Duty serijala

Hitman: Absolution prije dva dana ugledao je svjetlo dana i to na PC, PS3 i Xbox 360 platformama. Iako je najavljivana prilično bombastično, igra na kraju, ako je suditi prema prvim recenzijama, nije ispunila sva očekivanja i daleko je od statusa najbolje u franšizi. Ipak, radi se o prvom Hitmanu nakon punih šest godina pa ju svakako vrijedi zaigrati.

 

Ono što pak iznenađuje je to što je ekipa iz IO Interactivea već razvezala usta, najavila novi nastavak i budućnost serijala koji će nalikovati na - Call of Duty. Naime, na franšizi će odsad raditi dva odvojena studija koji će naizmjenično pridonositi franšizi, baš kao što to rade Infinity Ward i Treyarch. To je potvrdio Tore Blystad iz IO Interactivea za službeni PlayStation magazin.

 

Sljedeća Hitman igra već je produkciji i na njoj po prvi puta radi studio koji nije IO Interactive. Za njen razvoj već je zadužen Square Enix Montreal, studio koji je otvoren tek ove godine.

 

Tore Blystad naglasio je da će IO Interactive i Square Enix Montreal vrlo blisko surađivati te da će franšiza zadržati svoju bit, no u isto vrijeme svaki će joj studio pridonositi s osobitostima.

 

Prije nekoliko mjeseci ovakav razvoj događaja nagovjestio je i Lee Singleton, glavna faca u Square Enix Montrealu; 'Square Enix Montreal raditi će rame uz rame s IO Interactiveom kako bi oba studija mogla pridonositi izvrsne igre u Hitman franšizu. Povećati ćemo frekventnost izlazaka igara, no ne postoje planovi da franšiza u potpunosti prijeđe u Montreal.'

 

Sasvim je jasno da do sljedeće Hitman igre nećemo čekati šest godina kolika je bila praznina između 'Blood Money' i 'Absolution', no nadamo se da Square Enix nije krenuo u izrabljivanje legendarne franšize.