SPRDNJA NA TWITTERU

HGSS o Sauchi: Disgrafični, u slučaju nezgode birajte 112

12.02.2017 u 16:12

Bionic
Reading

Djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja objavili su danas novi provokativni tweet, ovoga puta na račun Tomislava Sauche, bivšeg predstojnika Ureda predsjednika Vlade Zorana Milanovića, s privremenom adresom Ulica dr. Luje Naletilića 1 u zagrebačkom Remetincu, gdje boravi iza rešetaka temeljem optužbe da je krivotvoreći naloge za službena putovanja na štetu državnog proračuna pribavio imovinsku korist u iznosu od preko 540 tisuća kuna i 1.360 eura

'Disleksični ili disgrafični u slučaju nezgode birajte #112. U to se ne računaju nezgode sa zakonom. Pazite na sebe i druge', objavili su HGSS-ovci na Twitteru.

Na tome nije stalo. Sat vremena poslije, poručili su da bi 'slabovidnima preporučili korištenje naočala ili sličnog pomagala'.

— Hrvatska GSS (@HrvatskaGSS) February 12, 2017

Podsjetimo, suočen s nalazom vještaka za rukopise Centra za kriminalistička vještačenja, Tomislav Saucha kazao je da od djetinjstva pati od disleksije i disgrafije, što je vjerojatno dovelo vještake u zabludu. Disgrafija je poremećaj u savladavanju vještine pisanja, koji se manifestira neurednim i nečitljivim rukopisom te slovima različite veličine, neravnim i nepovezanim.

Početkom tjedna, Hrvatska udruga za odnose s javnošću proglasila je HGSS Komunikatorom godine.

Stručni žiri ocijenio je da HGSS-ovci pokazuju sve odlike dobre komunikacije, koja je strateški smislena i koriste učinkovite kanale kako bi važne poruke prenijeli njezinim dionicima. To rade razumljivo, jasno i atraktivno.