KAD NIJE BANDIĆ

Hebrang: Podići ću spomenik Tuđmanu u Zagrebu

16.12.2009 u 21:35

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang poručio je s večerašnjega središnjeg predizbornog skupa u Vinkovcima da je jedna od glavnih zadaća budućeg predsjednika da Hrvatsku uvede u EU kao ponosnu i dostojanstvenu državu

'Ponosni ćemo biti kad ostvarimo zadovoljavajući gospodarski standard, ali i nacionalno zajedništvo kakvo je bilo 90-ih godina kad se stvarala hrvatska država, koje se danas izgubilo', poručio je Hebrang. Dodao je da hrvatski predsjednik mora vratiti hrvatske državne stjegove na prozore kuća i stanove građana.

Kako je poručio okupljenima na Trgu Vinkovačkih jeseni, 'ljevičaru Bandiću nije do Tuđmana i danas se prodaje kao domoljub samo da bi dobio neki od vaših glasova'. Hebrang je dodao da Tuđman mora imati spomenik u Zagrebu i on će ga kao predsjednik podići, a to do sada nije bilo moguće jer je Bandić bio protiv toga.

Istaknuo je da bi kao predsjednik 'rekao svećenicima da imaju pravo govoriti, a vjernicima da imaju pravo na vlastita vjerska obilježja'. Također je postavio i pitanje porijekla imovine nekih predsjedničkih kandidata koji, kako je rekao, raspolažu nekretninama i imovinom od nekoliko desetaka milijuna kuna.

'Što će takvi na Pantovčaku? Vraćati dug onima koji su im to bogaćenje omogućili?' zapitao je ustvrdivši da je jedini od predsjedničkih kandidata bio dragovoljac Domovinskog rata.

Na skupu kojim je obilježena i 20. obljetnica utemeljenja HDZ-a za područje bivše vinkovačke općine govorio je i predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a i član predsjedništva stranke Petar Čobanković te predsjednik vinkovačkog HDZ-a Tomislav Čuljak. Oni su pozvali Vinkovčane da svoj glas na predsjedničkim izborima daju HDZ-ovu kandidatu Andriji Hebrangu.