LOŠA PORUKA JAVNOSTI

HDZ-u se ne žuri sankcionirati svoga 'bombaša' Strikomana

Bionic
Reading

Ako je član Mladeži HDZ-a Tomislav Strikoman imao aktivnu ulogu prilikom postavljanja i aktiviranja eksploziva na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, stranka će ga sankcionirati, izjavila je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš. U HDZ-u će definitivnu odluku o kazni donijeti tek kad policija utvrdi sve okolnosti ovog incidenta

Kakvi bombaši? To su kreteni

Obijesni vodički bombaši angažirali su najbolje hrvatske odvjetnike da ih pokušaju spasiti petogodišnjeg zatvora koji prijeti za takva djela. Ante Madunić, jedan iz odvjetničkog tima, novinarima je otvoreno rekao da ne može vjerovati koliko su mu klijenti nezreli i koji su kreteni te da to nitko neće pokušati poreći.

'Nije isto ako je naš član bio u toj grupi i ako je aktivno sudjelovao u postavljanju eksploziva na Trgu. U svakom slučaju, najoštrije osuđujemo takvo neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, bez obzira je li u tome sudjelovao član naše stranke ili nije', kazala je. I predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver osudio je bombaše, no ne zna kakva će kazna biti za Tomislava Strikomana.

'O tome još nismo razgovarali, a podsjećam da imamo preko 65.000 članovi Mladeži i bilo čiji ispad nikako se ne može pripisati svima', izjavio je za Slobodnu

Dalmatinski dnevnik ističe kako mnogi HDZ-ovci koje su kontaktirali nisu bili voljni davati izjave o 'bombašu' u svojim redovima. Teško im je, rekli su, što je takav obijesni ispad napravio upravo Tomislav Strikoman, čija je obitelj puno propatila zbog smrti brata vatrogasca u kornatskoj tragediji.

'Lako za stranku, jedan manje ili više, no najgore je on napravio sebi. Student je povijesti i s ovakvim podatkom u policijskom kartonu neće moći raditi ni u jednoj školi', ocijenio je jedan HDZ-ov zastupnik.

Podsjetimo, Mladež HDZ-a u posljednjih godina puni stranice crne kronike nasilničkim ponašanjem nekih svojih članova.