BRITANCI, PLATITE POREZ

HDZ traži uvođenje fiskalnih blagajni na Outlooku, Dimensionsu...

12.02.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Popularni pulski festivali elektronske glazbe na koje se slijevaju deseci tisuća mladih bili su jedna od glavnih tema današnje konferencije za novinare čelnika Istarskog i pulskog HDZ-a. Kako su istaknuli Marino Roce, Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš, pulska posebnost su 'kulturno-poduzetničke zone' koje znače besplatno davanje gradskog zemljišta za održavanje različitih komercijalnih festivala, konkretno Valkana Summer Beacha, Outlooka te Dimensionsa

'Gradonačelnik Pule, Boris Miletić, besplatno davanje gradskog zemljišta organizatorima obrazložio je subvencioniranjem stranih investitora. Međutim, ono što se prešućuje javnosti je činjenica da su gradska zemljišta dana besplatno domaćim, hrvatskim udrugama koje su neprofitne organizacije, a ne stranim investitorima, kako iz Grada navode.

Domaće neprofitne udruge su samo paravan koji omogućuje da se gradsko zemljište da na korištenje bez javnog natječaja i plaćanja naknade Gradu Puli, dok istovremeno pojedine interesne skupine korištenjem tog zemljišta zarađuju znatne novčane iznose', ustvrdio je tajnik pulskog HDZ-a Ivica Butorac.

Može li Grad Pula odgovoriti na pitanje: hoće li se i ove godine na festivalima prodavati roba i piće po sistemu žetona, a bez izdavanja računa i korištenja fiskalnih blagajni? Zanima nas i što bi na tu okolnost rekao ministar Linić, IDS-ov koalicijski partner? Nadalje, zanima nas i tko prodaje ulaznice u Engleskoj za te festivale, kamo idu prihodi od ulaznica te gdje se plaća porez na te iste ulaznice, u Engleskoj ili u Hrvatskoj', zapitao je na kraju Butorac.