reakcija na nacional

HDZ: Snimke su diverzija s ciljem da Penava dovede Milanovićevu ljevicu na vlast!

15.04.2024 u 07:35

Bionic
Reading

Nakon što je Nacional objavio tajnu snimku na kojoj predsjednik HDZ-a Andrej Plenković vrijeđa predsjednika Domovinskog pokreta i vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, na Facebooku se oglasio HDZ.

'Diverzija s ciljem da Penava pomogne dovesti Milanovićevu ljevicu na vlast!', poručili su na Facebooku HDZ-ovci.

'Snimka dijelova govora Andreja Plenkovića sa zatvorenog stranačkog sastanka koja je puštena u javnost još je jedna očajnička diverzija kojoj svjedočimo u ovoj kampanji. Naslovi koji se izvlače u dijelu medija uopće ne odražavaju poruke koje je predsjednik HDZ-a i Vlade odaslao biračima Domovinskog pokreta i Mosta. Štoviše, diverzija je poduzeta nakon što je Plenković opetovano poručivao tim biračima da ih poštuje te da ih poziva da se vrate svojoj matici - HDZ-u.

Što se samog sadržaja govora tiče, u njemu nema ništa novo što o pojedincima u Domovinskom pokretu i Mostu on već nije javno izrekao, a to je da žele zauzeti mjesto HDZ-a i da izmišljaju laži o našoj politici, praveći se većim domoljubima, Hrvatima i vjernicima od svih drugih, i to premda su se protivili Zakonu o hrvatskom jeziku i premda su doveli SDP na Pantovčak, a sada s njim najavljuju i postizbornu koaliciju.

Radi se o akterima koji su poznati po huškanju, govoru mržnje i najgorem vrijeđanju u javnom prostoru; koji su relativizirali čak i teroristički napad na Trgu sv. Marka. Posebno je odvratno to što - zlorabeći žrtvu Grada Heroja - na izbornim plakatima šire gnjusne laži o tome da premijer slavi obilježavanje pada Vukovara. A sami Penava bez potpore te iste HDZ-ove Vlade ne bi mogao realizirati nijedan projekt u Vukovaru!', poručuju iz HDZ-a.

  • +25
Završni predizborni skup HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Ponavljaju da je snimka zamišljena kao diverzija, i da je samo potvrda da je Plenković dosljedan u svojim stavovima. 'Uvijek je naglašavao, kako smo već naveli, da cijeni birače desnice i njihove vrijednosti te ih je pozivao da se vrate svojoj matici kako ih Penava, Grmoja i slični ne bi ponovno iskoristili radi dovođenja proturazvojne ljevice i Milanovića na vlast. Uostalom, jedan od vodećih kandidata ljevice Boris Lalovac danas je otvoreno pozvao Most i DP u zamišljenu SDP-ovu Vladu', zaključuju u HDZ-u.