CRODEMOSKOP

HDZ na Facebooku likuje zbog pada rejtinga Grabar Kitarović

08.11.2018 u 19:00

Bionic
Reading

Nakon što je jutros objavljen novi CRO Demosko koji je pokazao da HDZ i dalje raste, a SDP pada kao i rejting predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz stranke su najvećoj oporbenoj stranci, ali i predsjednici, koja je bila njihov kandidat, odlučili narugati na Facebooku

HDZ-ovi su Socijaldemokratsku partiju nazvali Sunovrat Demagoške Partije, a predsjednici su spočitali da joj je do pada došlo zbog 'marakeške avanture'.

Podsjetimo, iako je trebala ići potpisati neobvezujući dokument o migrantima u marokanski Marakeš predsjednica je nakon upita ultradesnih medija kazala kako u Marakeš neće ići i da sporazum neće potpisati.

To je izazvalo sukob na relaciji Pantovčak – Banski dvori.

'Nastavlja se trend rasta HDZ-a: rejting nam se s 27.5 % povećao na - 28.4! SDP (Sunovrat Demagoške Partije) tone sve dublje - pali su na 17.4 %! A lijepo smo upozoravali: što Davor Bernardić i Gordan Maras više nastupaju, to je rejting SDP Hrvatske manji!

Predsjednica Grabar-Kitarović, uslijed 'marakeške avanture', izgubila je oko četvrtine pozitivnog dojma, pavši s prošlomjesečnih 25.2 na sadašnjih 19.4 %. S druge strane, predsjednik Andrej Plenković je narastao s 9.7 na - 11.4!', napisali su HDZ-ovci.

Na stranicama stranke pak su dodali da ''prijepor o tzv. Marakeškom sporazumu, što bi moglo biti poučno za Grabar-Kitarović i njezine savjetnike, najvažnija je tema za samo 2.7 posto hrvatskih ljudi''.

Redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, provedeno početkom studenog, pokazalo je da su parlamentarni izbori provedeni početkom studenog (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59%), HDZ bi i ovaj mjesec bio relativni izborni pobjednik.