radi osobnih ambicija

HDZ: SDP-ovoj gradonačelnici neće uspjeti posvađati Sisak s Hrvatskom i Zagrebom

17.01.2021 u 18:54

Bionic
Reading

HDZ je na Facebooku objavio status u kojem su odgovorili na kritike gradonačelnice Siska Kristinu Ikić Baniček (SDP). U HDZ-u tvrde Ikić Baniček svojim istupima u javnosti pokušava 'skupiti jeftine poene za lokalne izbore'

'Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa i nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore! Slijedom niza neistina koje SDP-ova gradonačelnica Siska Ikić Baniček iznosi u javnosti, podsjećamo da zakonski prijedlog Vlade kaže da će županija s 20% sufinancirati obnovu, ali da će država financirati i taj dio ako županija ne bude imala sredstava', navode iz HDZ-a.

Isto tako, nastavljaju u objavi, ni umirovljenici ni nezaposleni ni ostali socijalno ugroženi građani ne moraju se bojati da će morati snositi 20 posto troškova: i njihov dio pokrit će država jer je u zakon ugrađen i dohodovni i socijalni cenzus. Isto, poručuju, Grad Sisak nema potrebu niti će morati ijednu kunu platiti u obnovi.

'Gospođa Ikić Baniček proteklih dana napada i vrijeđa Vladu i institucije, a „zaboravlja“ da je njezin SDP donio zakonski prijedlog koji je za obnovu potresom stradalih područja - gori! SDP-ov prijedlog, naime, također predviđa da država 100% sufinancira obnovu za socijalno ugrožene građane, no njihov jednako tretira Zagreb, Sisak i primjerice Strašnik. Za razliku od njihovog, Vladin prijedlog podrazumijeva da država snosi 100% troška obnove i za sva potpomognuta područja na kojima je je proglašena katastrofa, što je znatno bolje za građane na potresom pogođenom području', navode iz HDZ-a.

Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa & nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore! Slijedom niza neistina...

Objavljuje HDZ - Hrvatska demokratska zajednicaNedjelja, 17. siječnja 2021.

U vladajućoj stranci smatraju da je jasno stoga da su svi navodi gđe Ikić Baniček jeftino politikantstvo u svrhu pripreme za lokalne izbore.

'Sigurni smo da SDP-ovoj gradonačelnici neće uspjeti ono što joj je radi osobnih ambicija od prvog dana cilj - posvađati Sisak s Hrvatskom i Zagrebom', zaključili su.