SDP-OVA VIJEĆNICA IZ BAKRA

'HDZ-ovci su mi govorili da će me pojesti noć'

08.01.2014 u 16:37

Bionic
Reading

Bakarska vijećnica SDP-a Tamara Kojić izjavila je danas kako je eksplozija naprave bačene u njezino dvorište neće zaustaviti u političkom djelovanju, a HDZ-ov gradonačelnik Tomislav Klarić, kojega smatra odgovornim, najavio je protiv nje kaznenu prijavu zbog lažnih optužaba

Županijski SDP osudio je danas taj 'bezumni čin' te izrazio nadu da se radi o kriminalnom činu neodgovornog pojedinca koji nije povezan s političkim angažmanom Tamare Kojić.

U dvorište bakarske gradske vijećnice i predsjednice gradskoga SDP-a Tamare Kojić u Krasici, u blizini Bakra, nepoznati počinitelj, za kojim policija još traga, bacio je u noći sa 6. na 7. siječnja eksplozivnu napravu koja je oštetila zid dvorišta i žičanu mrežu ograde.

'Nakon eksplozije sam u šoku, ali to me neće zaustaviti u mom političkom djelovanju', rekla je danas za Hinu Tamara Kojić. Rekla je kako su nešto nakon ponoći čuli eksploziju ispred kuće te su pretpostavili da je riječ o jakoj petardi. 'Ujutro smo pretražili dvorište i utvrdili da je morala eksplodirati neka druga eksplozivna naprava te smo pozvali policiju', dodala je.

'Smatram da je za ovaj čin odgovoran gradonačelnik i osobe iz redova njegove političke opcije, točnije jedne skupine koja s njim usko surađuje. Nemam ništa protiv Tomislava Klarića kao osobe, nego kao gradska vijećnica tražim dodatna objašenjenja nekih događaja, a od njega dobivam ignoriranje, podsmijeh, šikaniranje i pokušaje sotoniziranja, i to na gotovo svakom skupu na kojem sudjeluje', istaknula je.

'Gradonačelnik mora shvatiti da je moj zadatak kao predstavnice oporbe da sve nezakonitosti u gradu ispitam i objavim', rekla je Kojić.

Rekla je i kako joj je prije prijetio smrću jedan član HDZ-a iz Krasice. 'Rekao mi je da će me pojesti noć ako ne prestanem govoriti, i to sam prijavila policiji', rekla je, dodajući kako je dobila informacije i da je se prati. Prijetnje su počele, kazala je, nakon što je objavila da je 2011. grad platio izlet školskim brodom Pomorske škole na kojem su, tvrdi, bili samo članovi HDZ-a i simpatizeri.

Gradonačelnik Klarić rekao je za Hinu da će već danas podnijeti kaznenu prijavu protiv Tamare Kojić zbog lažnih optužaba.

'To su sulude optužbe za koje nema racionalnog razloga. U prvi mah sam pomislio da je to sama učinila kako bi me optužila', rekao je Klarić i istaknuo kako on ni bilo tko drugi iz HDZ-a nema veze s tim 'suludim terorističkim činom'. Dodao je kako se nada da će policija što prije pronaći počinitelje.

Klarić je rekao kako ga je Kojić i dosad optuživala za mnoge stvari, a 'ovom je optužbom prešla sve granice'.

Županijski SDP priopćio je danas kako u stranci žele 'vjerovati da je bacanje bombe kriminalni čin neodgovornog pojedinca i da nije povezan s političkim uvjerenjima i angažmanom gđe Tamare Kojić u Gradskom vijeću i javnosti'.

Ističe se da je Primorsko-goranska županija uvijek bila primjer otvorenosti, suživota i tolerancije te izražava duboko uvjerenje da ugrožavanje života obitelji Kojić osuđuju svi sugrađani i s njom se solidariziraju. 'Ujedno apeliramo na sve da se suzdrže bilo kakvih postupanja glede navedenog čina, već da pomognu nadležnima u rasvjetljavanju slučaja', kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik županijskoga SDP-a Zlatko Komadina.

'Žalosno je da ovakvi slučajevi svrstavaju politiku u sastavni dio crne kronike, gdje joj nipošto nije mjesto. Uvjereni smo da će naša Policijska uprava učiniti sve da se čim prije utvrdi počinitelj i privede pravdi', kaže se u priopćenju.