GREŠNA MEDITACIJA

HDZ-ovca smjenjuju zbog pipkanja u busu

25.05.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Predsjednik matuljskog HDZ-a Davor Kalčić, koji je optužen za pipkanje jedne studentice u lokalnom autobusu, najvjerojatnije će biti smijenjen

Kako je potvrdio predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije Gari Cappelli za Novi list, zbog incidenta sa studenticom Aleksandrom Milanović, koji se dogodio u autobusu u Matuljima te potom na Željezničkom kolodvoru u Rijeci gdje ju je Kalčić udario, stranka je uputila prijedlog sudu časti za dodatnim sankcijama protiv bivšeg matuljskog kandidata za načelnika.

'Na hitno sazvanoj telefonskoj sjednici jučer smo donijeli odluku o Kalčićevoj smjeni koja će biti provedena u roku nekoliko dana, a uputit ćemo prijedlog sudu časti da se poduzmu dodatne mjere u vidu sankcija zbog njegovog ponašanja na javnom mjestu', kazao je Cappelli. U narednim danima znat će se i kakva je Kalčićeva budućnost u politici, odnosno hoće li biti isključen iz HDZ-a. S obzirom na vrlo rigorozan stav koji je njegova stranka zauzela od samog početka, teško je očekivati da bi mogao biti pomilovan.

Priča o incidentu poznatog političara postala je glavnom temom na razgovorima uz kavu u Matuljima, a matuljski načelnik Mario Ćiković te predsjednik Vijeća Željko Grbac naglašavaju da je svaki pojedinac 'nevin dok se ne dokaže suprotno'.