PLAĆENI OGLAS

HDZ-ovac se reklamirao na stranicama TZ Benkovac

03.05.2017 u 13:40

Bionic
Reading

Na službenoj Facebook stranici Turističke zajednice grada Benkovca prva slika u albumu je fotografija HDZ-ovog kandidata Tomislava Bulića. Ministarstvo turizma tvrdi da turističke zajednice ne smiju sudjelovati u političkoj kampanji. Nakon što je priču objavio RTL Direkt Bulić je fotografiju izbrisao

Na službenoj Facebook stranici Turističke zajednice grada Benkovca  - prva slika u albumu je fotografija HDZ-ovog kandidata Tomislava Bulića',  javlja RTL čime se otvorilo pitanje smije li turistička zajednica na taj način sudjelovati u političkoj kampanji.

'Marketing HDZ-u radi ista tvrtka koja radi marketing Turističkoj zajednici. HDZ će sve usluge uredno platiti na kraju kampanje, i da, Zakon o turističkim zajednicama nigdje ne spominje da je tako nešto zabranjeno. Čak štoviše, tvrde da turistička zajednica može obavljati aktivnosti od javnog interesa u službi razvoja turizma, a to upravo i rade', odgovoreno je novinarki RTL-a Meliti Vrsaljko iz TZ grada Benkovca.

Drugim riječima, u TZ Benkovac tvrde da je promocija HDZ-ova Tomislava Bulića u službi razvoja turizma.

No, odgovor tu nije stao pa je tako u njegovu nastavku stajalo: 'Draga Melita, drugi put se malo bolje informirajte o temi, bude li još nepotrebnih upita javit će vam se moj odvjetnik, odgovorio je direktor benkovačkog TZ-a.

No, u odgovoru, Ministarstvo turizma RTL-u tvrde drugačije.

'Turističke zajednice ne smiju sudjelovati u političkoj kampanji', poručili su iz Ministarstva turizma.

Nakon objavljene priče u RTL Direktu Bulićeva slika na HDZ-ovj podlozi je nestala.