KLASA OPTIMIST

HDZ očekuje pobjedu u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji

11.04.2017 u 19:40

Bionic
Reading

Predsjednik primorsko-goranskoga Županijskog odbora HDZ-a Oleg Butković rekao je u utorak na konferenciji za novinare da ta stranka očekuje pobjedu na izborima u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, a nju će ostvariti kandidat za gradonačelnika Kristijan Staničić i kandidatkinja za županicu Majda Burić.

Butković je ocijenio da je sadašnja vlast u gradu i županiji umorna, da se ne provode, niti su se u potrebnoj mjeri provodili veliki infrastrukturni projekti i oni financirani iz europskih fondova te da su zato potrebne promjene vlasti.

 Istaknuo je da je Rijeka u vrhu države po depopulaciji te da je to "uvelike rezultat neodgovornog ponašanja gradonačelnika Vojka Obernsela i njegovih megalomanskih obećanja koja se ne ispunjavaju".

 "Na prošlim lokalnim izborima građani su poslali poruku neizlaskom na glasovanje da nemaju povjerenje u tadašnju vlast, ali i nama da u nama ne vide alternativu vlasti. Mi smo tu poruku prepoznali i profilirali HDZ u modernu europsku opciju desnog centra", rekao je Butković.

 Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je kako vjeruje da Staničić i Burić imaju izgleda postati gradonačelnik i županica.

 "Stranka nam je u vrlo dobroj formi i obilazimo cijelu Hrvatsku. HDZ raste posebno na području Rijeke i Primorsko-goranske županije", istaknuo je te dodao da je HDZ-a na izborima želi biti najjača stranka u zemlji, osvojiti vlast u najviše županija te biti najjača stranka u Primorsko-goranskoj županiji.

 Majda Burić ocijenila je da ta županija posljednjih godina "stagnira i nazaduje, a potencijali i resursi su joj neiskorišteni pa se ne ostvaruje mogući bolji život građana".

 Kristijan Staničić je rekao da se Obersnel umorio od posla i da njegovu vlast karakterizira neodgovorno i netransparentno trošenje gradskog novca. Istaknuo je kako on neće obećavati ono što ne može ispuniti, nego će ponuditi realne mjere za razvoj grada.

 Osim njih, na konferenciji za novinare bila su još dvojica HDZ-ovih ministara - Gari Cappelli i Tomislav Ćorić te saborski zastupnici HDZ-a iz 7. i 8. izborne jedinice. Prema Butkovićevim riječima, tako se željelo pokazati zajedništvo i snaga HDZ-a u potpori kandidatima.