BRANKO VUKELIĆ:

HDZ je uvijek bio uz branitelje

01.03.2011 u 22:27

Bionic
Reading

Politički tajnik i član predsjedništva HDZ-a Branko Vukelić je na svečanosti 21. obljetnice riječkog HDZ-a rekao kako je ta stranka uvijek bila uz branitelje jer bez njih ne bi bilo Hrvatske te je neistinitima ocijenio tvrdnje da je HDZ ostavio branitelje, tj. da se ne brine za njih.

HDZ je vratio braniteljima ono što im je SDP-ova koalicijska vlada bila oduzela, rekao je Vukelić. Istaknuo je kako je HDZ 'stranka hrabrih, poštenih i čestitih članova, a ne onih koji su osramotili stranku i okoristili se osobno'.

Politički tajnik HDZ-a ustvrdio je da u HDZ-u borba protiv korupcije nema alternative, ocijenivši da vlada ima sposobnosti i znanja da u sljedećem razdoblju svakomu osigura posao i omogući da dobro živi od svojih primanja.

Osudio je kritike vlade i HDZ-a iz riječkog SDP-a, navevši da bi riječki SDP-ovci trebali odgovoriti što se događalo s Riječkom bankom i brodogradilištem "Viktor Lenac" za SDP-ove koalicijske vlade. HDZ prihvaća svaku kritiku, ali kritika zbog sama kritizerstva nije dobra, rekao je.

Predsjednik riječkog ogranka HDZ-a Bojan Hlača istaknuo je da u Rijeci postoji jaka stranačka infrastruktura koja daje punu potporu predsjednici stranke i vlade Jadranki Kosor u njezinu radu.

Hlača je kazao da riječki SDP često kritizira rad vlade iako, kako je rekao, vlada donosi na riječko područje jedine projekte koji potiču gospodarski razvoj. "Ova se vlada i te tako brine za razvoj riječke regije", ustvrdio je i ocijenio da je Rijeka pretrpjela gospodarski slom, kako je naveo, pod čvrstim vodstvom SDP-a. Propala je većina jakih gospodarskih tvrtaka u gradu, a da ih se održala polovica samo političkom voljom vladajućih u gradu, danas ne bi bilo problema s nezaposlenosti u Rijeci, ustvrdio je Hlača.