KARAMARKOVA UTJEHA

'HDZ je div koji je malo zaspao na ovim područjima'

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 26.06.2012 21:50
  • Objavljeno 26.06.2012 u 21:47
tomislav karamarko

tomislav karamarko

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko danas je posjetio Županijsku organizaciju HDZ-a Primorsko-goranske županije u Rijeci te je tom prigodom uručio člansku iskaznicu stranke dosadašnjem dugogodišnjem članu i riječkom gradskom vijećniku Primorsko-goranskog saveza (PGS) Dinku Beakoviću

Karamarko je na konferenciji za novinstvo ocijenio da je Beaković čovjek od ugleda te da je njegov ulazak u HDZ važna akvizicija.

Tomislav Karamarko je ustvrdio da Vlada RH ne radi dobro te da time otvara 'širok manevarski prostor' HDZ-u na sljedećim mjesnim izborima. U HDZ-u se od promjene čelništva bilježe pozitivni rezultati, ima izlazaka iz stranke, ali i ulazaka, kao u Varaždinu, Dubrovniku i nizu gradova, rekao je Karamarko.

U Hrvatskoj se razvodnjavaju i relativiziraju vrijednosti stvorene 90-tih godina, a zemlja još nije razriješila s mnogim recidivima prošlosti, odnosno utezima iz socijalizma, istaknuo je. Ideološka supstanca iz socijalizma danas ima istu vrijednost kao što je imala do 90-tih, naveo je.

Karamarko je ustvrdio da Hrvatska mora ući u EU sa svojim punim imenom i prezimenom, koje su ispisali branitelji i HDZ vođen Franjom Tuđmanom


U HDZ-u moramo osnažiti tu misao, ne da bismo se vratili 20 godina unatrag, nego da učinimo inventuru onoga što se događalo zadnjih 20 godina, jer moramo imati definiciju svih tih zbivanja, naveo je predsjednik HDZ-a.

Vraćamo se domoljublju, ideološkoj potki i učenju Franje Tuđmana, koje je, među ostalim, obuhvaćalo i obvezu ulaska u NATO i EU, rekao je Karamarko. Te teze nailaze na plodno tlo u HDZ-u jer se stranka u jednom razdoblju bila ideološki izgubila, naglasio je.

Dinko Beaković je kazao kako je razlog njegova prelaska u HDZ želja da napreduje u politici. Razlog nije ni afera niti svađa u PGS-u, istaknuo je. PGS je kao regionalna stranka trebao učiniti više, trebao je postati lider malih i regionalnih stranaka, kazao je.

Ocijenio je da je HDZ 'div koji je malo zaspao na ovim područjima', ali da može odigrati važnu i presudnu ulogu na sljedećim mjesnim izborima.

Beaković je proteklih 20-tak godina bio u PGS-u i nije bio član ni jedne druge političke stranke. Aktivno se bavio boćanjem te je osvajao brojna odličja na velikim natjecanjima. Najavljeno je da će PGS-u vratiti svoj mandat u Gradskom vijeću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi