KOŠTALE GA UNIFORME

HDSSB izbacio Josipa Crnjca iz stranke

06.09.2013 u 12:38

Bionic
Reading

Sud časti HDSSB -a jednoglasno je donio odluku o trenutnom brisanju i isključenju Josipa Crnjca iz registra članova HDSSB-a. Crnjca su isključili jer je na svojem profilu na Facebooku objavio svoje fotografije neprimjerenog i nezakonitog sadržaja, gdje se vidi obučen u vojne odore totalitarnih režima, kao i s njihovim neprimjerenim obilježjima, kažu u HDSSB-u

'Takvo ponašanje za HDSSB je neprihvatljivo i nedopustivo, i isto je u suprotnosti odredbama Statutu stranke', priopćili su iz HDSSB-a.

'Uvidom u registar članstva HDSSB-a utvrđeno je kako je Crnjac evidentiran član stranke, ali je kao član stranke, stranačkom čelništvu potpunosti nepoznat, jer nikada nije obnašao nikakvu stranačku dužnost u HDSSB-u, a niti je aktivno sudjelovao u radu stranke.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje danas broji preko 35.000 članove, te naglašava da je nemoguće nadzirati i pratiti ponašanje svakog svog člana, a bez obzira na tu činjenicu HDSSB izražava žaljenje i od istog se u potpunosti ograđuje, a demokratskoj javnosti upućuje izraze žaljenja i isprike uz naglasak da to kakvim se prikazuje Josip Crnjac, nije politika HDSSB-a.

Da nitko nije u stanju predvidjeti ponašanje bilo kojeg pojedinca, najbolji je dokaz i nedavna fotografija istog Josipa Crnjca koji se slikao prilikom 'ugodnog druženja' i sa samom predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem. Naime, uz osobne fotografije neprimjerenog sadržaja, na profilu na Facebooku Josipa Crnjca objavljena je njegova fotografija s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Da bi se izbjegle slične situacije, stranačka tijela HDSSB-a pripremaju temeljite izmjenama stranačkog Statuta, a koje bi se trebale usvojiti na najavljenom izvanrednom saboru stranke 25. studenog 2013. Izmijenjenim Statutom regulirat će se način budućega primanja u članstvo HDSSB-a te postaviti jasni kriteriji koje će potencijalni članovi trebati ispuniti i zadovoljiti, kako bi uopće postali dijelom velike HDSSB-ove obitelji', stoji u priopćenju iz HDSSB-a.