RATKO MLADIĆ

'Haški sud mi je spasio život!'

04.06.2013 u 17:45

Bionic
Reading

Na raspravi o zdravstvenom stanju Ratka Mladića pred Haškim sudom, optuženi je rekao da mu je Sud spasio život, zahvalivši medicinskom osoblju pritvorske jedinice na ukazanoj brizi i njezi, prenio je danas Radio Slobodna Europa.

Mladić je liječnika za pritvorenike Haškog suda, dr. Paulusa Falkea nazvao članom obitelji, prenio je danas Radio Slobodna Europa. Dr. Falke je Sud obavijestio da je general Mladić tijekom dvije godine pritvora izgubio šest kilograma, da je vrlo psihički iscrpljen poslije sudskih rasprava i da zdravstveni problemi s visokim krvnim tlakom i dalje traju.

On je zatražio smanjenje broja dana suđenja u tjednu i podsjetio da je Mladić do sada doživio dva moždana udara i da, prema njegovom mišljenju, dugotrajna suđenja predstavljaju napor koji može da dovede do većih zdravstvenih problema pošto se radi o 70-godišnjaku sa šećernom bolesti. Obrana nije željela raspravljati o njegovom zdravstvenom stanju na raspravi zatvorenoj za javnost, gdje se moglo čuti i da Mladićeva depresija nije prešla u patološko stanje, ali da uzima danak i utječe na manjak sna, što dodatno iscrpljuje pritvorenika, navodi Slobodna Europa.