OŠTRA PORUKA

Haradinaj: Vučić nema hrabrosti prkositi Hrvatima pa pokušava Albancima

03.05.2017 u 12:43

Bionic
Reading

Ramush Haradinaj, po povratku iz Francuske koja ga je prošlog tjedna odbila izručiti Srbiji radi navodnog ratnog zločina, uputio je premijeru i novoizabranom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se 'ne igra s Albancima.

Haradinaj je tijekom rata na Kosovu bio jedan od vođa Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Haradinaj, koji je danas predsjednik oporbene Alijanse za budućnost Kosova, rekao je za kosovske medije, prenose beogradske Večernje novosti, 'da Vučić Albance vidi kao meke neprijatelje' i da je napravio loš izbor kada je 'odlučio uhvatiti u koštac s njim'.

'Vučić bi trebao shvatiti da sam ja jedan od onih koji nikada ne odustaju u borbi, ni jedan jedini dan. A moja poruka Vučiću i ostalima glasi da bi se trebali prestati da igraju s Albancima', rekao je Haradinaj. On tvrdi da Vučić nije izuzetak u odnosu na druge vođe u regiji Balkana i da je 'vrlo slab političar, koji nije uspio poboljšati ekonomsku situaciju u Srbiji, dok Vlada Srbije uzima zajmove da bi isplatila mirovine'.

Haradinaj tvrdi i da 'Vučić nema hrabrosti da prkosi Hrvatima, koji su mu jasno stavili do znanja gdje mu je mjesto'. 'Ostao je bez ijednog potencijalnog neprijatelja koga bi smio da zaluđuje, pa pokušava da se igra s Albancima. Izabrao je da se poigra sa mnom, ali je napravio loš izbor', poručuje Haradinaj.