USKRSNI VIKEND

HAK upozorava: Kolnici su mokri, očekujte gužve u prometu

31.03.2018 u 08:05

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 166. km u smjeru Lipovca HAK poziva vozače na dodatan oprez; vozilo se nalazi van kolnika.

Zbog lakše prometne nezgode i teretnog vozila u kvaru (na zaustavnom traku), na 276.km autoceste A1 u smjeru Splita vozi se uz ograničenje brzine od 100 km/h.

Zbog predmeta na cesti na 362.km autoceste A1 u smjeru Splita brzina je ograničena na 60km/h.

Zbog teretnog vozila u kvaru (na zaustavnom traku), na 276.km autoceste A1 u smjeru Splita vozi se uz ograničenje brzine od 100 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, povodom blagdana Uskrsa, na pojedinim državnim cestama u priobalju i Istri bit će u: subotu, 31. ožujka od 15 do 23 sata; ponedjeljak, 02. travnja od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama ni na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Za vozila do 7,5 tona nosivosti otvorene su državne ceste: DC36 Sisak-Popovača kroz šumu Brezovica; DC47 Hrvatska Dubica-Jasenovac na dionici Višnjica-Tanac. Na dionici državne ceste DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža mogu prometovati samo vozila do 5 t nosivosti.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i brodska Mali Lošinj – Unije – Susak.

  • +5
Kiša, snijeg i jugo stvaraju probleme Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Za uskrsni vikend gužve

Uskrsni vikend na naše prometnice dovesti će mnogobrojne vozače. Već smo proteklog vikenda, zbog ranijeg početka praznika u nekim zapadnoeuropskim državama, bili svjedoci pojačanog prometa i čekanja na dijelu graničnih prijelaza u RH.

Gužve na graničnim prijelazima, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima očekuju nas već tijekom četvrtka, 29. ožujka, iako će glavnina gužve biti u petak, 30. ožujka osobito u poslijepodnevnim satima i to na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji.

Osim poteškoća na graničnim prijelazima, trajektna pristaništa također bit će mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna te u lukama u Zadru i Splitu.

Na Uskrsni ponedjeljak, 02. travnja, ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima. Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana, moguće su gužve i kraća čekanja.

foto pregled

Pogledajte događaje koji su obilježili protekli tjedan

Pogledaj galeriju