vozači oprez

HAK: U većem dijelu zemlje kolnici mokri i skliski

30.09.2022 u 07:34

Bionic
Reading

Kolnici su jutros mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle, javio je Hrvatski autoklub (HAK) koji upozorava na mogućnost odrona te vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Po izvješću od 7 sati, predmet je na kolniku na autocesti A3 između čvora Buzin i čvora Kosnica u smjeru Lipovca te se vozi z ograničenje brzine 80 km/h. Vozače se poziva na pojačan oprez.

Također i na A6 Rijeka-Zagreb gdje se zbog masne mrlje na kolniku (posljedica prometne nesreće) između čvorova Kikovica i Čavle u smjeru Rijeke prometuje jednim trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog vode na kolniku i odrona za sav promet zatvorene su: DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac na dionicama Donji Bukovac Žakanjski-Jurovski Brod i Jurovski Brod-Kamanje; ŽC3140 Brihovo-Pravutina; ŽC3143 Levkušje; ŽC5028 Podhum-Soboli (od raskrižja LC58021 do DC3); ŽC5033 Brod na Kupi-Čedanj-Lokvica i Brod na Kupi-Hrvatsko; LC34099 Vitunj-Hreljin Ogulinski; LC50066 Vrh-Marčenegla; LC50069 od mjesta Juradi do ŽC5013; LC58032 Zapeć-Blaževci; LC58033 Brod Moravice-Vrbovsko; LC58201 Iševnica-Brodski Zakrajc.

Međunarodna biciklistička utrka "CRO RACE 2022." održava se do 2. listopada. Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa i posebna ograničenja. Upozoravamo sudionike u prometu da su moguća zaostajanja biciklista koji sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu (biciklistička utrka održava se u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista).

4.etapa je danas od 11 do 17,30 sati od Biograd na Moru do Crikvenice. Vozi se na relaciji: Biograd na Moru-Sukošan-Zemunik Donji-Murvica-Posedarje-Lukovo Šugarje-Karlobag-Živi Bunari-Ažić Lokva- Sv.Juraj-Senj-Povile-Novi Vinodolski-Crikvenica-Dramalj-Crikvenica.

Zbog vjetra u prekidu su: trajektna linija Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik;  katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka; brodska linija Mali Lošinj–Unije–Susak. Brod na liniji Ilovik-Mali Lošinj plovi s pristajanjem u luku Veli Lošinj.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.