POLUFINALE KUPA

Hajduk osvojio Koprivnicu, tri isključena igrača

10.04.2013 u 18:56

Bionic
Reading

U prvoj utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk je slavio u Koprivnici 2:1 pa su tako 'bili' jako blizu prolasku u finale zbog uzvratnog susreta koji se igra na Poljudu

Prvi čin polufinalne predstave mogao je zadovoljiti ljubitelje nogometa. Nekoliko promašenih prilika, po tri pogotka i isključenja, a nakon prvih 90 družina s Poljuda je na korak do finala.

Travnjak na Gradskom stadionu bio je daleko od idealnog, ali obje momčadi su u prvom poluvremenu pružile vrlo dobru predstavu.

Počelo je s prilikom gostiju u četvrtoj minuti, no Nižićev udarac glavom zaustavljen je na gol crti. Odmah je uzvratio domaćin, ali je Kokalović s pet metara promašio loptu.

Nakon toga je na mukama opet bio vratar 'farmaceuta' Rodić koji je obranio pokušaje Plazonića, a nešto kasnije i Kouassija.

U 17. minuti isključen je Vršajević. Prvi žuti karton je zaradio već u šestoj minuti zbog prekršaja, a drugi radi povlačenja za dres. Hajduk je i s igračem manje nastavio s otvorenom igrom.

Ipak, do odmora najbolju priliku propustio je Slavenov Purić koji je u 40. jednu povratnu loptu neometan s 13 metara poslao pored gola.

'Bili' su u drugi dio ušli bolje te su uskoro nagrađeni pogotkom. Sušić se u 56. minuti odlično snašao, nakon što je Rodić boksao loptu upućenu od Jozinovića, te je doveo Hajduk u vodstvo od 1:0.

Ovaj pogodak uzdrmao je koprivničkog prvoligaša koji je unatoč brojčanoj prednosti bio nemoćan pred Hajdukovim vratima. No u 76. minuti Vugrinec je spasio domaću momčad. Iskusni napadač je bio na pravom mjestu te je povratnu loptu od Glavice iz blizine pospremio iza Blaževićevih leđa.

U 85. minuti i Slaven je ostao s deset igrača, Kokalović je zaradio drugi žuti karton zbog prigovora, a u 90. ranije pod tuš morao je i Bubnjić pa je sada splitska družina bila u brojčanoj prednosti.

Uskoro ju je i iskoristila. Nakon ubačaja na pravom mjestu je bio Stojanović koji je svladao Rodića i donio pobjedu Hajduku koja ga je sasvim približila finalnim utakmicama za trofej 'Rabuzinovo sunce'.

Uzvratna utakmica je 17. travnja u 19 sati na Poljudu, a pobjednik ovoga dvoboja igrat će u finalu s boljim iz okršaja Lokomotive i Cibalije.