RAVČA-VRGORAC-PLOČE

HAC: Nastavak radova na autocesti za 15-tak dana

12.02.2010 u 17:25

Bionic
Reading

Hrvatske autoceste (HAC) danas su izvijestile da se idući tjedan očekuje Vladina suglasnost na plan građenja i održavanja autocesta u ovoj godini te da se nastavak radova na dionici Ravča-Vrgorac-Ploče na autocesti Zagreb-Split-Dubrovnik očekuje u sljedećih petnaestak dana

Radovi na dionici Ravča-Vrgorac-Ploče autoceste A1 privremeno su zaustavljeni zbog usklađivanja rokova iz ugovora o građenju autoceste s novim rokovima određenim u Programu građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje 2009.-2012., a koji je Vlada RH usvojila u prosincu 2009. godine, podsjećaju iz HAC-a.

'Sljedeći tjedan očekujemo i Odluku Vlade o suglasnosti na Plan građenja i održavanja autocesta za 2010. godinu, kojim je predviđeno nastavljanje radova građenja i drugih dionica autocesta iz nadležnosti HAC-a', ističu iz te tvrtke. 'Nastavak radova na dionici Ravča-Vrgorac-Ploče očekuje se u sljedećih petnaestak dana', zaključuje se u priopćenju.

HAC je prije dva dana, 10. veljače, izvijestio da su radovi na izgradnji dionice Ravča-Vrgorac-Ploče privremeno zaustavljeni zbog isteka Dopunskog ugovora iz travnja 2008. godine, kojim je dovršetak radova bio planiran do prosinca 2009. godine.

Tada su izvijestili i da je u tijeku izrada novog dodatka Ugovoru koji će dinamiku građenja dionice uskladiti s novim četverogodišnjim Programom građenja za razdoblje 2009.-2012. te da je, prema tom programu, dovršenje dionice Ravča-Vrgorac planirano do kraja 2011. godine.