ZASTUPNIK U PROTUNAPADU

Habijan o 'histeričnim i manijakalnim' napadima na HDZ: Plakali su s Kovačem, plesali s Lovrić Merzel

14.10.2021 u 14:07

Bionic
Reading

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan ustvrdio je u četvrtak kako je presuda Vrhovnog suda u slučaju Fimi media najbolji dokaz neovisnog i samostalnog pravosuđa, a napadi oporbe na HDZ su "histerični i manijakalni"

„Nazvao bih pokušaje napade oporbe histeričnim i manijakalnim”, kazao je Habijan na konferenciji za novinare u Saboru komentirajući optužbe iz oporbenih redova da je današnji HDZ jednak onome iz vremena Ive Sanadera.

Dodao je kako se on osobno ne osjeća krivim za ono što se događalo u razdoblju 2004. do 2011., a sadašnje vodstvo HDZ-a nema nikakve veze s onim što je obuhvaćeno pravomoćnom presudom.

„Kako to nisu prepoznali kada su plakali i grlili Kovača, kada su plesali s Lovrić Merzel ili kada su određene osobe dobivale povlaštene kredite ili davali podršku Antešiću, takozvanom rapskom Sanaderu”, upitao je Habijan oporbu i poručio im da "najprije počiste ispred svog praga".

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Habijan naglašava da sintagma i mantra o HDZ-ovom pravosuđu nije točna, te da ne postoje ni pravna niti kolektivna odgovornost članova HDZ-a.

„Ako dosad svi postupci koji se vode protiv visokih dužnosnika nisu bili dokaz kako sintagma o 'HDZ-ovom pravosuđu' nije točna, onda sam siguran da je to jučerašnja presuda Vrhovnog suda”, ustvrdio je Habijan istaknuvši da je presuda Vrhovnog suda dokaz neovisnosti i samostalnosti pravosuđa.