na putu za more

Gužva u Lučkom, prometna nesreća usporava promet na A1

15.06.2019 u 07:54

Bionic
Reading

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvijete i bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, a pojačan je promet na ulasku na autocestu A1 u Lučkom i na dionici Zagreb-Bosiljevo te na gradskim obilaznicama i pojedinim graničnim prijelazima

Zbog vožnje u koloni vozače se poziva da prilagode brzinu i sigurnosnu udaljenost između vozila, javio je HAK u 7 sati. 

Zbog prometne nesreće vozi se uz ograničenje brzine na: na autocesti A1 između tunela Bristovac i Čelinka (232+650km) u smjeru Dubrovnika te na autocesti A3 između čvora Lipovljani i čvora Novska u smjeru Lipovca.  Do 16. lipnja u 19 sati zatvorena je državna cesta DC53 Slavonski Brod-Našice u Čaglinu, zbog asfaltiranja. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kroz tunel Frukov Krč u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom (pretjecajnim). Zbog radova zatvoreni je granični prijelaz GP Goričan (do 30. lipnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Od 5. svibnja na GP Metković zabrana je prometa za turističke autobuse.

Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja ove godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. U pomorskom prometu nema poteškoća.

  • +34
Velike gužve na naplatnoj postaji Lučko zbog smjene turista Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL