zastupničko pitanje

Grmoja traži objavu sporazuma banaka i Vlade o kreditima u švicarskim francima: Oštećeno je 55 tisuća hrvatskih obitelji

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 11.01.2023 13:20
  • Objavljeno 11.01.2023 u 12:46
Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru

Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja zatražio je u srijedu od ministra financija Marka Primoraca objavu sporazuma Vlade i banka o kreditima u švicarskim francima odnosno odgovor na pitanje o odustajanju banaka od tužbe protiv Hrvatske u iznosu od 2,5 milijardi kuna

Uputio sam ministru zastupničko pitanje koje je obaveze preuzela hrvatska Vlada budući da su banke odustale od spora pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicijskih sporova, izvijestio je Grmoja u Saboru.

Tvrdi da je Vlada sigurno nešto trebala dati zauzvrat.

„Postoji bojazan da je Vlada to odustajanje platila iskazom pred Sudom Europske unije da su se svi hrvatski potrošači koji su konvertirali kredite zapravo odrekli prva na obeštećenje, što je laž”, kazao je Grmoja zatraživši javnu objavu sporazuma Vlade i banaka.

„Oštećeno je 55 tisuća hrvatski obitelji s konvertiranim kreditima, hrvatska Vlada trebala bi raditi časno i pošteno, u interesu hrvatskih građana i objaviti detalje sporazuma s bankama”, rekao je.

Grmoja je naveo primjer poljske vlade koja je pred Sudom EU-a zauzela stav u korist svojih potrošača i gdje je sud presudio u korist poljskih potrošača. „A kod hrvatskih potrošača je oprao ruke jer je hrvatska Vlada zauzela stav koji ide u korist banaka, a kontra hrvatskih potrošača” , ustvrdio je.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!