stambeno pitanje

Grmoja razapeo Banožića zbog kredita APN-a, a isto je napravio njegov šef Petrov

26.04.2023 u 15:48

Bionic
Reading

Informaciju kako je ministru obrane Mariju Banožiću preko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretnina (APN) a odobren kredit ukupne vrijednosti 100 tisuća eura za izgradnju nove kuće u Vinkovcima, te da APN-ova subvencija iznosi čak 25 tisuća eura, danas su komentirali mnogi opozicijski političari

Među onima koji su se zgražali nad činjenicom da će Banožićeva novu kuća jednim dijelom biti izgrađena novcem poreznih obveznika bio je i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, piše Jutarnji list.

'Nije dobro kada netko na funkciji rješava stambeno pitanje, a pogotovo kada znamo da je Banožić već ranije imao rješeno stambeno pitanje. Kad gledamo što je Banožić napravio kao ministar, možemo reći da je u mandatu rješavao samo povećanje svog stambenog prostora', rekao je Grmoja.

Kuću preko APN-a svojevremeno gradio i Grmojin kolega, predsjednik Mosta Božo Petrov koji je podignuo kredit od 900 tisuća kuna od čega je 590 tisuća kuna iznosio je kredit komercijalne banke, a preostalih 310 tisuća kuna iznosila je subvencija APN-a.

'To je nešto što apsolutno svaki građanin može iskoristiti', rekao je Petrov u prosincu 2016. kada je bio predsjednik Sabora.