ŽESTOKI OBRAČUN

Grmoja: Premijer se malo pogubio, ne želimo izići iz vlade

27.04.2017 u 20:26

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako je današnja odluka premijera Andreja Plenkovića ishitrena. Odluka da se smjenjuju ministri bez Mosta pokazuje da se premijer malo pogubio, rekao je

Za dosadašnju suradnju s HDZ-om rekao je kako je bila korektna osim par poteza kojima su ih iznenadili - kupnja dionica Ine od Mola i porezna reforma.

'No, danas je premijer je odlučio srušiti sve mostove. Željeli smo biti HDZ-ov partner, no HDZ očito želi stvarati neku novu većinu koja će izabrati nove ministre. Ne želimo izići iz Vlade kako bismo bili optuženi za rušenje Vlade', rekao je Grmoja gostujući u Dnevniku HRT-a.

Ponovio je kako je HDZ znao za stav Mosta vezano uz ministra Marića već sedam dana te da su očekivali da će se radije odreći nestranačkog ministra nego koalicijskog partnera. 

Današnji potez premijera Plenkovića Grmoja veže uz istrage koje su navodno počele u Agrokoru. Plenković je i prije napao naše ministre da represivni aparat koriste u političke svrhe, dodao je.