KRIZA MOSTA

Grmoja komentirao rasipanje stranke: U ovom slučaju radi se o suradnji s drugom političkom strankom

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 15.06.2019 20:00
  • Objavljeno 15.06.2019 u 20:00
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

O krizi u Mostu u RTL-u Danas govorio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja

Nakon Živog zida, loši rezultati EU izbora počeli su tresti i MOST koji nije uspio osvojiti nijedan mandat za Bruxelles.

U stranci su najavljeni: rekonstrukcija, novi statut i program te proširenje predsjedništva. No, nisu računali - na rasipanje stranke.

Pet nezavisnih vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koji su dosad djelovali u Klubu Mosta, osnovali su svoj Klub vijećnika Nezavisne liste mladih, čiji je osnivač i predsjednik vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, nezavisni zastupnik u saborskom klubu MOST-a.

"Želimo se usmjeriti na naš put. Sa svakim ostati u dobroj komunikaciji i vidjeti postoji li mogućnost suradnje, a zašto ne bi stotinjak visokoobrazovanih mladih ljudi iz ovog dijela Dalmacije gradilo svoj politički put?", kazao je Ante Pranić. 

O ovoj temi u RTL-u Danas govorio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.  Rekao je da se zbog ovoga ne može govoriti o "kraju Mosta". "Most je jedinstven i jednoglasno su donesene sve odluke oko rekonstrukcije i Izbornog i programskog Sabora", rekao je Grmoja i dodao kako se u ovom slučaju radi o suradnji s drugom političkom strankom. 

"Nezavisna lista mladih lokalna je politička stranka u Vrgorcu. Mi i dalje nastavljamo biti najdosljednija oporba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, preko Mire Bulja, Ante Čikotića i ostalih. NLM se poziva na nekakav dijalog i možda očekuju nekakvu suradnju sa županijskim i državnim vlastima i mi to razumijemo", kazao je Grmoja. 

"Pranić je gradonačelnik Vrgorca i on treba, radi realizacije nekih projekata, imati tu suradnju. A nije lako biti mostovac danas u Hrvatskoj. Svi znaju kakva smo bili oporba u Saboru, kako su vladajući nasrtali na Most, i tako nastavljamo dalje", kazao je Grmoja. Nije jasno odgovorio hoće li tražiti da Pranić Mostu vrati mandat u Saboru. 

Rekao je da je cijeli vrh Mosta preuzeo odgovornost za loš izborni rezultat na Europskim izborima i da su svoje mandate stavili na raspolaganje te da će se na izbornom Saboru stranke birati sve funkcije po načelu jedan čovjek - jedan glas. "Da je to napravio Plenković, svi bi mu mediji aplaudirali zbog preuzimanja odgovornosti", kazao je Grmoja te dodao da su time pokazali da su demokratska stranka. 

Otkrio je i da Most još nije odlučio hoće li imati kandidata na predsjedničkim izborima. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!