UŽIVO IZ SRBIJE

'Grme navijači u Zagrebu: Ubij Srbina. Tužno'

22.03.2013 u 18:47

Bionic
Reading

'Grme navijači u Zagrebu 'Ubij Srbina'... Tužno'. Tim riječima srpski Blic popratio je početak utakmice Hrvatska - Srbija te nakon prvog gola izvijestio: 'GOL, HRVATSKA VODI! Velika greška naše obrane, Mandžukić kažnjava!' Uskoro je stiglo i novo razočaranje u Srbiji

Nogometna reprezentacija Srbije od 18 sati u Zagrebu igra protiv Hrvatske kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo, a građani Srbije zbivanja sa stadiona u Maksimiru mogu pratiti i na tradicionalnom blogu uživo na Blicsport.rs

'Nevjerojatna indolentnost našeg golmana Brkića nakon centaršuta Srne iz slobodnog udarca s desne strane. Lopta je odskočila po liniji peterca, Ivica Olić je išao prema njoj, s Banetom Ivanovićem 'na leđima', a kako Brkić nije reagirao - hrvatski reprezentativac ju je samo unio tijelom u nebranjenu mrežu - 2:0!' izvještava Blic.

Utakmicu 'uživo' prate i ostali srpski portali. 'Hrvati u utakmicu ulaze kao favoriti, zbog šest bodova prednosti iz prve četiri runde i većeg internacionalnog iskustva', izvještava B92. Slijede detalji iz izvještaja:

Meč se igra na rasprodanom Maksimiru, bez prisustva srpskih navijača, po dogovoru dva nogometna saveza.

Na teren su izašli kompletni timovi obje reprezentacije, sa igračima sa klupa. Zvižduci našem timu, povremeni neprijatni pokliči, ali sve u svemu ništa problematično.

'Talijanska' postava Srbije nagovještava vrlo čvrstu igru nazad.
250823 ,250819 ,250812 ,250743 U tijeku je intoniranje nacionalnih himni. Srpska himna 'Bože pravde' ispraćena je, po očekivanjima, salvom zvižduka domaćih navijača.

Za vrijeme 'Lijepe naše' srpski reprezentativci su, po običaju, aplaudirali.

Prije toga minuta šutnje preminulom Robertu Komenu, predsjedniku zajednice prvoligaša Hrvatske.

Odmah nakon minute šutnje orilo se 'Ubij Srbina'. Kolega Drago Ćosić u prijenosu na HRT-u: Reprezentativci Srbije su pljeskali tijekom cijele himne Hrvatske i to je gesta za svaku pohvalu, a za ove na tribinama što su zviždali himni Srbije samo treba reći 'budale ne treba tražiti, one se jave same'.

Vrijeme je da se razmišlja o prekidu - cijeli stadion skandira 'Ubij Srbina'. Ne izdvojena grupa, nego desetine tisuća glasova.