odvjetnici zbor!

Greti Thunberg dojadili prevaranti: Njezino ime postaje zaštitni znak, tužit će sve imitatore koji zarađuju na njoj

31.01.2020 u 18:50

Bionic
Reading

Greta Thunberg, švedska klimatska aktivistica odlučila je zaštiti svoje osobno ime i ime pokreta 'Fridays for Future' koji joj je donio globalnu slavu

Potez je to koji bi joj omogući da tuži sve osobe i kompanije koje koriste nju i njezin pokret, a 'čije vrijednosti' nisu u skladu s vrijednostima koje ona zastupa, piše Guardian.

'Uvjeravam vas, ja i svi ostali koji štrajkaju za klimu nemamo nikakav interes za zaštitne znakove. Ali nažalost, moram to učiniti', napisala je aktivistica na Instagramu.

'Moje ime i naziv #FridaysForFuture konstantnose koriste u komercijalne svrhe bez ikakvog dopuštenja. To se događa u marketingu, prodaji ali i od ljudi koji skupljaju novac tobože za našu korist', napisala je.

Podsjetimo, Thunberg je nedavno sudjelovala na forumu moćnika u Davosu, gdje je zaključila da su njeni zahtjevi posve ignorirani.

"Imali smo neke zahtjeve (kada smo došli). Očito su posve ignorirani. Ali to smo očekivali", kazala je u izjavi za novinare Thunberg, koja traži trenutačni prekid financiranja fosilnih goriva.

  • +6
Greta Thunberg u Davosu Izvor: EPA / Autor: GIAN EHRENZELLER