LOŠ POČETAK NOVE VLADE

Grčki premijer operiran, ministar financija ostaje u bolnici

23.06.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Grčki premijer Antonis Samaras uspješno je operirao oštećenu mrežnicu oka, ali budući ministar financija Vassilis Rapanos ostaje u bolnici nakon što se onesvijestio u petak, rekli su dužnosnici

Samaras je u srijedu prisegnuo kao predsjednik koalicijske vlade nakon izbora tijekom vikenda.

'Operacija je uspješno obavljena. Premijer će danas ostati u bolnici a otići će sutra', rekao je u subotu vladin glasnogovornik Simos Kedikoglou. Potreba za operacijom utvrđena je u petak tijekom rutinskog oftalmološkog pregleda.

Budući ministar financija Rapanos prebačen je u bolnicu u petak prije nego što je mogao prisegnuti.

'Gospodin Rapanos je pregledan. Rezultati su veoma zadovoljavajući. Njegovo stanje je stabilno i poboljšava se. Nastavit ćemo terapiju lijekovima', priopćila je bolnica Hygeia.

Pojedinosti o Rapanosovoj bolesti nisu dane. Prije nego što je prebačen u bolnicu žalio se na mučninu, jake bolove u trbuhu i vrtoglavicu, rekli su liječnici.

Nova grčka vlada obećala je da će ponovno pregovarati o teškim uvjetima međunarodne pomoći koja spašava Grčku od bankrota i čuva njezino mjesto u eurozoni.

Rapanos će se suočiti s teškom zadaćom pokušaja da pregovara s čelnicima eurozone, predvođenih Njemačkom koja već gubi strpljenje s neuspješnim nastojanjima Grčke da provede duboke reforme u zamjenu za dvije pomoći u vrijednosti od više desetina milijardi eura od 2010.