slučaj hep

Grbin ponavlja: Anušić je očito spreman 'skinuti gaće' za ulazak u Vladu

16.11.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Čelnik SDP-a Peđa Grbin koji je u četvrtak u Saboru kazao da Ivanu Anušiću treba dati godišnju nagradu za 'skidanje gaća' ponovno je novinarima izjavio da je Anušić promjenom mišljenja oko Barbarića bio spreman 'skinuti gaće' za ulazak u Vladu.

„Očito je da je za ulazak u Vladu potrebno- ili biti korumpiran, sudjelovati u kriminalnim aktivnostima, ili prihvatiti da o njima moraš šutjeti. Podsjetit ću samo da je u utorak Andrej Plenković rekao da će kroz prozor izbaciti onoga tko bi glasao protiv svoga kolege. To je bila potpuno jasna poruka svima u Vladi - neću da zucnete o bilo čemu što se događa”, izjavio je Grbin novinarima.

Anušić je, dodao je, prije nekih mjesec dana vrlo hrabro govorio o tome da u slučaju Barbarića imamo aferu 'plin za cent' i da ga je nadležno državno tijelo prijavilo za kazneno djelo bespravne gradnje i da to nije prihvatljivo.

Jučer, na sjednici Odbora za obranu, nakon što je prihvatio biti dio Plenkovićeve Vlade, odjednom potpuno druga priča. I što drugo protumačiti osim da je čovjek za ulazak u Vladu bio spreman skinuti gaće, odgovorio je Grbin na pitanje je li mu sada žao zbog te izjave.

Upitan misli li da je u vezi nerazjašnjenih okolnosti prometne nesreće bivšeg ministra obrane Marija Banožića bilo zataškavanja i prikrivanja, odgovorio je da je činjenica da se neke stvari saznaju iz medija i tek nakon toga nadležne institucije reagiraju.

  • +21
Sabor potvrdio Anušića za novog ministra obrane Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Da stvar bude bolja, naglasio je, kad se usvoji onaj Kazneni zakon kojeg vladajući najavljuju, onda takve stvari nećemo moći saznavati ni preko medija jer će novinarima prijetiti zatvor za obavljanje svog posla.

Ova je situacija vrlo čudna jer doslovno svakog dana izroni neka nova informacija koja dovodi u pitanje je li ovdje riječ, kao u slučaju vukovarsko-srijemskog župana, o prikrivanju koje je završilo tako da je, uz osobu koja je izazvala prometnu nesreću, još pet drugih ljudi završilo u kaznenom postupku, poručio je Grbin..