OTKRIVEN MINISTAR SAVJETNIK

Granić: Hypo mi je platio, ali ne toliko!

Mate Granić

Mate Granić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vedran Đulić

Nakon što je Večernji list objavio tvrdnje austrijskog lista Der Standard da je na račun bivšeg hrvatskog ministra vanjskih poslova uplaćeno 762.000 eura honorara, saznalo se o kome je riječ

Mate Granić im je danas potvrdio da je njegova tvrtka imala ugovor o konzultantskim i lobističkim poslovima s Hypo bankom, koji su bili, kaže, vrlo pristojno plaćeni, ali ne onako dobro kao što pišu austrijski mediji.

'Moja tvrtka Magra, koja je među vodećim konzultantskim i lobističkim kućama u regiji, imala je konzultantski ugovor od 2006. do 2008. godine s tvrtkom Hypo Zagreb, a 2007. i 2008. godine s tvrtkom Hypo International. Imali smo vrlo profesionalnu suradnju, bili smo vrlo pristojno plaćeni, ali ne tako visoko kao što su mediji objavili', kazao je Mate Granić Večernjem listu.

Bivši ministar kaže da je suradnja počela sa šefom zagrebačke podružnice Hypo banke Heinzom Truskallerom, a nastavljena s podružnicom Hypo International. Za njih su uspostavili kontakte i pripremali teren za područje Makedonije i Kosova, ali planovi su pali u drugi plan kad je počela istraga oko Hypo banke.

Austrijski revizori tvrde da su šefovi Hypo Leasing Holdinga 'neopravdano dnevno dogovarali desetke tisuća eura za savjetovanje, troškove i putovanja' te da je 762.000 eura honorara isplaćeno za 'nejasne posredničke aktivnosti na području bivše Jugoslavije'. Granić kaže da je za Hypo radio uobičajene konzultantske poslove i da ga nitko od istražitelja nije zvao na razgovor o tome.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi