POSTIZBORNI PREGOVORI

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec o spekulacijama da će podržati HDZ: Nisam ničiji žetončić, niti mi cijena piše na čelu

07.07.2020 u 11:40

Bionic
Reading

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec probio se u Hrvatski sabor na listi koalicije Stranka s imenom i prezimenom/Pametno/Fokus. Kako je HDZ u okupljanje većine krenuo s istom taktikom kao i u prošlom sazivu, oslanjajući se na male stranke i nezavisne zastupnike te predstavnike manjina, u javnosti su neki odmah uvrstili Zurovca u krug zastupnika koji bi mogli ući u vladajuću većinu

Zurovec je za tportal kazao da isto tako kako HDZ podržava njega u Gradskom vijeću u Svetoj Nedelji mogu i oni dobiti njegovu podršku u Hrvatskom saboru - a ne podržavaju ga.

'Ako pogledate moju stranicu na Facebooku, sve će vam biti jasno. Nisam automatski destruktivan i nije mi problem podržati konstruktivnu odluku, ali da sam nečiji žetončić - nisam, niti mi piše cijena na čelu, definitivno mi ne piše', poručio je Zurovec, dodavši da nije trgovac i kad bi se htio baviti trgovinom, otvorio bi radnju. Trenutno je, kaže, jednako udaljen od svih.

Zurovec vodi Svetu Nedelju, u samom vrhu po proračunskim prihodima i suficitu proračuna, a prednjače i u njegovoj transparentnosti. Ovog 34-godišnjaka šira javnost je upoznala kada je iz voznog parka prodao tri vozila kako bi se proračun rasteretio nepotrebnog troška održavanja. Potom je kupio novi i na tom poslu zaradio gradu 80 tisuća kuna. Član je tek u ožujku osnovane stranke Fokus.

Kaže da će se u Saboru zalagati za manje administracije, manje poreze, teritorijalni preustroj na najbolji mogući način i općenito za više pravde i reda u državi. Koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Pametnog i Fokusa sklopljena je u posljednji trenutak pred izbore i mnogi smatraju da im slijedi neizbježan raspad.

'Što se tiče koalicije, mogu reći da je stabilna. Znam da tu ima puno pitanja i provokacija sa strane, no to dobrim dijelom nije utemeljeno', kazao nam je.

  • +31
Stožer koalicije Stranke s imenom i prezimenom, Pametnog i Fokusa Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Što se tiče daljnjeg širenja stranke, Zurovec smatra da je njegov ulazak u Sabor dobar zalet i dobra stvar.

'Vidim da smo prepoznati, posebno u zapadnom dijelu Zagrebačke županije, a dalje ćemo naravno raditi na širenju stranke i naših ideja i nadam se da će nam se pridružiti što više konstruktivnih ljudi, da ćemo izgraditi bolju stranku i na koncu bolje društvo', poručio je novi saborski zastupnik. Naveo je i da stranka postoji kako bi kroz politiku mogli plasirati ideje, a ne zbog ne zna kakvih drugih interesa i vjeruje da će to moći učiniti. Fokus je centralna stranka, definirao ih je Zurovec te je kratko opisao kako politički diše.

'Osoba sam koja je odgojena u tradicionalnom duhu, idem u crkvu, vjernik sam, ali toleriram sve i svakoga, moji su prijatelji doslovno na svim kontinentima, svih rasa i vjera. Kada treba biti prema nekome solidaran i kada treba pomoći, tu sam susretljiv koliko čovjek može biti. S druge strane, zalažem se za slobodno tržište, manje regulacije i manje poreze jer, koliko vidim, hrvatsko društvo ima manje tržišne i ekonomske slobode nego dobar dio afričkih zemalja, što je porazno za nas', objasnio je Zurovec.