visoki KRITERIJI

Grad Zagreb o stipendiranju Milanovićevog sina: Odličan uspjeh i postignuća

08.03.2023 u 17:58

Bionic
Reading

Iz Grada Zagreba u srijedu su o dodjeli stipendije za izvrsnost sinu predsjednika RH, poručili da kandidati moraju biti redoviti učenici, završiti prethodne razrede srednje škole s odličnim, uz izvannastavna i izvanškolska postignuća, a dobit će je oni s najvećim brojem bodova

Izvijestili su to u srijedu Hini iz Grada Zagreba vezano uz medijske napise o dodjeli stipendije za izvrsnost sinu predsjednika RH koji je također na listi za stipendiju za izvrsnost.

"Stipendija se dodjeljuje temeljem Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za izvrsnost koja, kao kriterije, propisuje da kandidati moraju biti redoviti učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom uz izvannastavna i izvanškolska postignuća", priopćili su iz Službe za informiranje i medije Ureda gradonačelnika.

Navode i da u postupcima provođenja natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendije temelji bodovanje na kriterijima koje je Odlukom propisala Gradska skupština Grada Zagreba, a pravo na stipendiju Grada Zagreba imaju kandidati koji su ostvarili najveći broj bodova.

Osim za izvrsnost, Grad Zagreb dodjeljuje i stipendije za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa, za deficitarna zanimanja, za studente s invaliditetom i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

"U ovoj školskoj/akademskoj godini, planira se dodijeliti oko 40 posto više stipendija u odnosu na prošlu školsku/akademsku godinu (rast od 694 stipendija na cca 1.000 stipendija), za što je u proračunu Grada Zagreba za 2023. osigurano 5.786.800 eura ili 43.600.644,60 kuna", istaknuli su u Gradu Zagrebu.

  • +9
Zoran Milanović obišao je izložbu pod nazivom "Dora - Zapis na brezovoj kori" Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Napomenuli su i da je na internetskim stranicama Grada Zagreba ranije javno objavljen Prijedlog rang-liste učenika za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2022/2023.

Nakon što su neki mediji objavili da je sin predsjednika Republike dobio od Grada Zagreba stipendiju za izvrsnost, predsjednik Zoran Milanović izjavio je u srijedu da je njegov sin Marko dobio stipendiju Grada Zagreba jer je izvrstan sportaš pa bi dobio stipendiju i da je imao lošije ocjene, te je ponovno odbacio optužbe da je njegova supruga intervenirala radi podizanja ocjena.