online servisi

Nova usluga u Zagrebu, Bandić se pohvalio: Dobro da nismo usvojili GUP, sad se možete žaliti i digitalno

20.02.2020 u 12:49

Bionic
Reading

Grad Zagreb ima novu digitaliziranu uslugu - e-Narudžbenica kojom je u potpunosti implementirao digitalizirani proces izrade, potpisivanja i slanja e-Narudžbenica u postupcima jednostavne nabave, a nova je usluga predstavljena je u četvrtak u Gradskoj upravi

Pojednostavljen administrativni postupak, povećana učinkovitost, smanjenje troškova te ubrzan i transparentan proces izdavanja narudžbenice prednosti su digitalizacije e-Narudžbenice, istakno je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.

Podsjetio je kako su unaprjeđenje organizacije poslovanja Grada utemeljeno na upravljanju poslovnim procesima pokrenuli 2012. provedbom više projekata radi što brže prilagodbe novim uvjetima poslovanja i prihvaćanja europskih upravnih standarda.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako su brojni online servisi Grada već dostupni građanima i poslovnim subjektima, poput e-Pisarnice, e-Školstva, e-Matica Grada, e-Prijava za financiranje programa i projekata udruga financiranih iz proračuna Grada, e-Beba, e-financijsko poslovanje, Javni poziv za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba (ZgSport) te sada i e-Narudžbenica.

Bandić: Dobro je da nismo usvojili GUP

Najavio je kako se intenzivno radi na digitalizaciji izdavanja akata za građenje - građevinske, lokacijske i uporabne dozvole te postupaka izdavanja rješenja o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu, e-Upisa u dječje vrtiće kojima je osnivač Grad Zagreb i postupka podnošenja primjedbi na Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a.

'Dobro je da nismo usvojili GUP, da smo povukli amandmane. Sada će to građani lakše raditi do jeseni preko postupka podnošenja primjedbi na Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama GUP-a u digitalnoj formi. Vidite da nije svako zlo za zlo. Ja ponekad kad povučem amandmane napravim i dobru stvar', rekao je gradonačelnik Bandić.

Najavio je i projekt e-Projekti Grada Zagreba, kako bi građani mogli pogledati što se sve u gradu napravilo, kao primjerice Domovinski most, fontane, Snježna kraljica.

Ustvrdio je i kako je digitalizacija važna i zbog štednje papira, a time i očuvanja drveća te podsjetio da se od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke sade lipe pa će to biti najdulja Aleja lipa u Europi.

Bandić se pohvalio i da su jučer u Čistoći, jedini i prvi u Hrvatskoj, predstavili operativno komunikacijski odjel (OKO) i službu za ophodnju, čime poboljšavaju, automatiziraju i racionaliziraju poslovanje tog trgovačkog društva.