TJERALICA ZA VANDALIMA

Grad Požega udvostručio nagrade

  • Autor: Sanja Rapaić
  • Zadnja izmjena 19.01.2010 17:16
  • Objavljeno 19.01.2010 u 16:08
pozega

pozega

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Hrvoje Kusik

Odlučni da se na putu do epiteta Zlatni cvijet Europe, za koji je grad Požega kandidiran u ovoj godini, oštro i brzo obračunaju s vandalima koji grafitima uništavaju pročelja zgrada u užoj gradskoj jezgri, kao i prometne znakove i komunalnu opremu, čelnici grada nedavno su donijeli odluku da novčano nagrade svakog građana koji prijavi počinitelje. Sada su odlučili i udvostručiti nagrade. Tako će građani koji Gradu dojave informacije o vandalima podebljati svoj kućni budžet, a Grad će, ako stane na kraj devastiranju, uštedjeti znatna sredstva

Građane koji prijave počinitelje, odnosno Gradu Požegi dostave podatke na temelju kojih će se otkriti počinitelj devastacija pročelja zgrada u užoj gradskoj jezgri, umjesto dosadašnjih 2.000 kuna, Grad će nagraditi s čak 4.000 kuna.

Nagrada davatelju informacija o počiniteljima koji uništavaju prometne znakove i komunalnu opremu, odnosno košarice za smeće, kontejnere, klupe, igrala na dječjim igralištima, opremu na športskim igralištima i slično, s dosadašnjih 1.000 kuna, podignuta je na 2.000 kuna. Nagrada se isplaćuje po pravomoćnosti rješenja o izrečenoj kazni počinitelju djela. U Požegi se nadaju da će većim nagradama građanima za dostavljanje podataka o onima koji uništavaju njihov Grad, uspješnije otkriti počinitelje te stati na kraj vandalima i tako sačuvati uredan izgled svog grada koji ima veliko povijesno, graditeljsko blago u čije očuvanje Grad svake godine ulaže velika sredstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi