PRIJE UTAKMICE

Grabar-Kitarović večeras se sastaje s Medvjedevom, najavila razgovor o Agrokoru

07.07.2018 u 15:03

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u subotu u Soči gdje će navečer službeno nazočiti utakmici četvrtfinala na Svjetskom nogometnom prvenstvu Hrvatska-Rusija i sastati se s ruskim premijerom Dmitrijem Medvjedevom

Grabar-Kitarović je najavila da će njezin bilateralni susret s Medvjedevom, koji će se održati prije utakmice, većinom biti usredotočen na gospodarske teme te da posebno želi s njim razgovarati o pitanju Agrokora.

'Ono što želimo nakon ove nagodbe, za koju se nadam da će ići sve u redu, da se Agrokor ne samo digne na noge nego da bude onako kako su mi obećali predstavnici u budućoj upravi Agrokora, da to bude jedna od najboljih europskih kompanija koja će se temeljiti na izvozu, da se svi vjerovnici, svi dobavljači, od Belja do svih ostalih, da se i oni guraju, da se guraju njihovi proizvodi posebno izvoz ovdje u Rusiji. Vjerujem da tu možemo naći svoje tržište i u okviru režima sankcija koji postoji', rekla je predsjednica u izjavi za novinare po dolasku u Soči.

  • +14
Soči: Dalić i Šuker dočekali predsjednicu Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Kazala je kako je puno toga odrađeno od njezinog posljednjeg posjeta i sastanka s predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju te susreta s premijerom Medvedevom u Moskvi u listopadu prošle godine.

'Riješili smo na političkoj razini pitanje zagađenja zraka u Slavonskom Brodu iz rafinerije u Bosanskom Brodu. Ruska strana se apsolutno obvezala učiniti sve što je potrebno. Sad je na Croduxu, na ruskom partneru i partneru iz Republike Srpske da to provedu u djelo'.

Također je rekla da je u međuvremeno riješeno i pitanje ruskog kulturnog centra, pitanje remonta helikoptera kao i sve ostalo što je bilo tema prošlog razgovora.

Hrvatska predsjednica pridružit će se večeras ruskom premijeru u VIP loži. Na Svjetsko nogometno prvenstvo pozvao ju je predsjednik Putin, a poziv za Soči ponovilo je nekoliko ruskih dužnosnika kao i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov. S obzirom na to da Hrvatska igra sa zemljom domaćinom predsjednica je prihvatila poziv te će službeno nazočiti utakmici.