U POSJETU MAKEDONIJI

Grabar Kitarović: Stanje na makedonsko-grčkoj granici zabrinjavajuće

13.04.2016 u 09:55

Bionic
Reading

Stanje na makedonsko-grčkoj granici zabrinjavajuće je i ta zemlja zaslužuje puno snažniju potporu Europske unije, poručila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je u posjetu Makedoniji

Grabar Kitarović će s makedonskim i slovenskim predsjednicima posjetiti privremeni tranzitni centar za migrante u Gevgeliji gdje će se susresti s hrvatskim i slovenskim policijskim službenicima.

Osim migrantske krize Makaedoniju pritišće i ona politička, naime, prosvjeduje se na ulicama Skoplja nakon odluke predsjednika Gjorga Ivanova da amnestira aktere afere prisluškivanja koja je 2015. izazvala političku krizu u toj zemlji, javlja Media servis.

Tada je lider oporbe optužio tadašnjeg premijera Gruevskog za prisluškivanja oporbenjaka, novinara pa i svećenstva zbog čega su dogovoreni prijevremeni izbori koji bi se trebali održati 5. lipnja.

Prosvjednici revoltirani odlukom o amnestiji sinoć su jajima gađali ured Ivanova nakon čega su otišli ispred sjedišta vladajuće stranke i ispred zgrade Vlade.

Na ulice su izašle i jake policijske snage, a lider opozicije Zoran Zaev optužuje Ivanova za državni udar.