PRLJAVA KAMPANJA

Grabar Kitarović progovorila nakon afere Barbika

04.07.2014 u 11:06

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović je u četvrtak poslijepodne hitno pozvao odabrane novinare na Pantovčak kako bi im priopćio da je paraobavještajno podzemlje krenulo s podmetanjima

O aferi Barbika predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović zgroženo je kazala za tportal iz Bruxellesa da je, prema onome što je vidjela po portalima, ne može ni komentirati. 'Razgovarat ćemo uskoro o onome što je bitno za zemlju', poručila je Kolinda Grabar Kitarović iz Bruxellesa.

Odabranim novinarima Josipović je u četvrtak poslijepodne kazao da je u Ured predsjednika stigao dokument sastavljen na trinaest stranica s nazivom 'Akcijski plan Barbika – radna verzija, strogo povjerljivo', koji sadrži popis aktivnosti kojima bi se u predstojećoj predsjedničkoj kampanji trebala diskreditirati HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

Josipović je istaknuo da ga se, fingiranjem takvog dokumenta, nastoji difamirati kao osobu koja vodi prljavu kampanju, a s druge strane neke legitimne primjedbe koje bi mogao iznijeti protukandidatkinji tijekom kampanje unaprijed prikazati kao još jedno podmetanje.