SASTANAK SE ODULJIO

Grabar Kitarović nakon sat i pol ispratila Josipovića s Pantovčaka

18.02.2015 u 16:17

  • +12

Predsjednik Josipović primio izabranu predsjednicu

Izvor: Pixsell / Autor: PIXSELL/tportal.hr

Bionic
Reading

U Uredu predsjednika održana je primopredaja dužnosti između predsjednika Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Primopredaja je počela je točno u 17.30, a završila nešto prije 19 sati iako je trebala trajati tek pola sata

Nakon primopredaje oboje su dali kratke izjave. Predsjednik na odlasku Ivo Josipović rekao je da je upoznao Kolindu Grabar Kitarović s radom Ureda predsjednika i poželio joj uspješno obavljanje predsjedničke dužnosti. Izabrana predsjednica izjavila je da je primopredaja protekla izvrsno i da je zadovoljna razgovorom s Josipovićem. Zaželjela mu je svako dobro u budućoj karijeri i osobnom životu.

Uoči primopredaje čekajući ispred Ureda dolazak Kolinde Grabar-Kitarović predsjednik Josipović izjavio je za HRT da se osjeća super. Primopredaja na Pantovčaku počela je točno u 17.30 dolaskom nove predsjednice, koja je došla u društvu najbliže suradnice Jadranke Jureško Kero.

Dvoje predsjednika se u pratnji suradnika uputilo na prvi kat Ureda predsjednika. Očekivalo se da će razgovarati oko pola sata, no razgovor se odužio jer su ga nastavili u četiri oka.

Josipović je na ulazu u Vilu Zagorje U 17.30 strpljivo čekao svoju nasljednicu koja se spustila iz Vile Prekrižje u prartnji Jadranke Jureško Kero, voditeljice kampanje. Josipović je na pitanje reporterke HTV-a kako je, odgovorio da se odlično osjeća. Grabar Kitarović i Josipović povukli su se na sastanak iza zatvorenih vrata.

Nakon višednevnih peripetija primopredaji ipak prisustvuju mediji. Inače, Ivo Josipović danas se na Zrinjevcu pozdravio s medijima zadnjim izjavama o svom mandatu kao i s porukom predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću da se u stranku ne planira vratiti.

Na zadnji dan svoga mandata Ivo Josipović medijima se odlučio obratiti na zagrebačkom Zrinjevcu. 'Osjećam se dobro, lijep je dan, obavljam zadnje poslove i pripremam se za nove, naravno'. Ocjenu svog mandata Josipović nije htio dati. Kaže treba to ostaviti analitičarima i političarima.