poljoprivredni optimizam

Grabar Kitarović na sajmu u Gudovcu: Zajedništvo je odgovor na propadanje sela

06.04.2018 u 11:15

Bionic
Reading

Poljoprivreda je ključ očuvanja hrvatskoga sela, rekla je u petak predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na svečanom otvaranju 21. Proljetnoga međunarodnoga bjelovarskog sajma u Gudovcu. Potrebna nam je, istaknula je, agrarna reforma s ciljem rješavanja problema u poljoprivredi

'Potrebno nam je zajedništvo kako bismo dali odgovore na propadanje poljoprivrednih gospodarstava i sve teže uvjete života na selu', rekla je Grabar Kitarović na otvaraju sajma, prenosi N1. Pohvalila je resorno ministarstvo, koje je 'pripremilo krovne zakone kojima je cilj zaštiti poljoprivrednika, kao i olakšati hrvatskim poljoprivrednicima pristup fondovima EU-a'.

'Bitno je promicati hrvatske proizvođače i približiti ih potrošačima, kao i osigurati nastavak, prijenos poljoprivredne proizvodnje na nove generacije', smatra Grabar-Kitarović. 'Hrvatsko gospodarstvo pokazalo je da ima snage i sposobnosti prevladati krizna razdoblja i krenuti putem rasta. Rastom izvoza pokazuje sve veću posobnost suočavanja s konkurencijom. Ne sumnjam u sposobnost hrvatske poljoprivrede da svlada poteškoće s kojima je suočena', istaknula je e predsjednica.

  • +6
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sajmu u Gudovcu Izvor: Pixsell / Autor: Damir Špehar

Na 21. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu od 6. do 8. travnja predstavit će se 500 izlagača iz 10 zemalja. Održat će se Sajam poljoprivredne mehanizacije i Drvni svijet, odnosno prezentacija opreme za šumarstvo i drvne tehnologije, a sajam prate i brojna popratna događanja te niz aktualnih i stručnih predavanja.