PREPUCAVANJE OKO HRZ-A

Grabar Kitarović ironično 'spustila' Josipoviću

02.09.2014 u 13:58

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović ironično je prokomentirala za tportal sastanak Vijeća za obranu rekavši da joj je 'drago što je održana sjednica Vijeća, evo već treći put u gotovo pet godina, otkako je Ivo Josipović predsjednik'

'Sasvim je očito da se Vijeće mora sastajati puno češće s obzirom na materijalno stanje oružanih snaga. Svaka čast ljudima koji rade u Oružanim snagama - zbog ovakve opreme za njih osjećam duboko poštovanje', poručila je Grabar Kitarović.

Podsjetimo, Grabar Kitarović i predsjednik Josipović oštro su se sukobili nakon što se na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti srušio borbeni zrakoplov MIG-21 kod Donje Lomnice, nedaleko od Velike Gorice.

Grabar Kitarović je kritizirala sporu reakciju predsjednika zatraživši hitnu sjednicu Vijeća i pritom okarakteriziravši stanje u Oružanim snagama kao jadno. Tada je naglasila da Hrvatska treba zadržati ratno zrakoplovstvo. Izjava je izazvala oštar odgovor predsjednika Josipovića i MORH-a.

Sjednica Vijeća za obranu održana je gotovo mjesec dana nakon pada MIG-a, a zaključeno je da nije bilo pogreške u lancu zapovijedanja i da će Hrvatska najvjerojatnije zadržati ratno zrakoplovstvo. Grabar Kitarović je zadovoljna najavom.

'Bit će mi drago ako su moje izjave pridonijele tome da se krene prema jedinoj ispravnoj odluci, a to je da Hrvatska zadrži borbeno zrakoplovstvo', kazala je predsjednička kandidatkinja HDZ-a.