OBEĆANJE NA ČEKANJU

Grabar Kitarović do daljnjeg ostaje na Pantovčaku

20.03.2015 u 12:20

Bionic
Reading

Nakon što se riješila biste Josipa Broza Tita predsjednica Kolinda Grabar Kitarovć donijela je Odluku o pokretanju postupka za određivanje sjedišta Ureda predsjednice Republike Hrvatske. Odlukom se pokreće postupak određivanja sjedišta Ureda predsjednice, s obzirom na to da je lokacija postojećeg ureda posljedica izvanrednih ratnih okolnosti

Podsjetimo, Grabar Kitarović je u predizbornoj kampanji obećala da će se iseliti s Pantovčaka u jeftiniji ured. Kako bi se pronašao odgovarajući, donesenom odlukom osnovano je povjerenstvo koje treba pronaći optimalno mjesto, ono koje će ispuniti niz zahtjevnih uvjeta.

'U tom smislu, uz ostale objekte, razmotrit će se nekretnine u Visokoj ulici, kao i opcija smanjenja postojećeg kompleksa Pantovčak. Nakon što povjerenstvo završi s radom i izradi stručni nalaz o smještajnim potrebama Ureda te utvrdi koje nekretnine i u kojem opsegu udovoljavaju uvjetima utvrđenim stručnim nalazom, predsjednica Republike donijet će, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Hrvatskim saborom, odluku o sjedištu Ureda. Do donošenja odluke o sjedištu Ureda, sjedištem Ureda smatrat će se Pantovčak 241', navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice.

U povjerenstvu su se našli predstojnik Ureda, glavni tajnik Ureda, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost te šef protokola. Vanjske članove povjerenstva čine predstavnici DUUDI-ja, SOA-e, glavnog stožera Oružanih snaga, gradskog Zavoda za zaštitu spomenika i prirode, Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba, Hrvatske komore inženjerstva i Hrvatske komore arhitekata.