PREDIZBORNO OBEĆANJE

Grabar Kitarović će od nove vlade tražiti preseljenje s Pantovčaka?

12.01.2016 u 08:32

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović nije odustala od ideje o preseljenju Ureda s Pantovčaka na neku drugu, primjereniju lokaciju u Zagrebu. Naprotiv, posebno povjerenstvo koje je osnovala još u ožujku 2015. dovršava rad i ubrzo će objaviti zaključke, nakon čega će predsjednica zahtjev za novu lokaciju poslati novoj vladi, otkriva Večernji list

Budući da je prošla godina dana od izbora Grabar Kitarović za hrvatsku predsjednicu, a predizborno obećanje o preseljenju u rezidenciju u Visokoj ulici na Gornjem gradu prestalo se spominjati u javnosti. Utvrđeno je, naime, kako je lokaciju u Visokoj sigurnosno neprikladna.

Visoka je, naime, u slijepoj ulici, što bi stvorilo probleme svim građanima koji ondje žive, a usto, sigurnost bi bila upitna. Večernji list navodi kako se predsjednica RH na Pantovčaku osjeća izolirano od građana te da je ta luksuzna i prostrana lokacija preskupa za njezin proračun od oko 44 milijuna kuna godišnje.

Kako bi bila bliže građanima, Kolinda Grabar Kitarović svoj predsjednički ured seli diljem Hrvatske: na ljeto je bila stacionirana u Splitu i Puli, a dio zimskog perioda planira provesti u Vukovaru. Gostujući u HTV-ovu Dnevniku 3, sociolog Slaven Letica je kazao kako vjeruje da će se predsjednica Grabar Kitarović preseliti s Pantovčaka na lokaciju gdje će biti bliže građanima, jer, prema njegovu mišljenju, nema smisla stalno privremeno seliti ured po hrvatskim gradovima. To bi moglo prerasti u leteći cirkus, a to nije dobro, ocijenio je.