GODINA DANA OD IZLASKA IZ HAAGA

Gotovina: Ja sam oduvijek bio slobodan

16.11.2013 u 14:12

Bionic
Reading

Točno godinu dana prošlo je od oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Tim povodom u Kneževoj palači jutros je otvorena izložba 'Sloboda' koju je osobno s obitelji posjetio general Gotovina

Iako je od oslobađajuće presude prošlo godinu dana general i danas pobuđuje veliku medijsku pažnju gdje god se pojavi. Jednako tako bilo je i danas, pa iako je general Gotovina odlučio da neće davati izjave ipak je na kraju kratko poručio: 'Ja sam oduvijek bio slobodan', odgovorio je Gotovina na pitanje je li brzo prošlo ovih godinu dana na slobodi. Prije toga zahvalio se svima koji su pomogli u ostvarivanju ove izložbe.

Na današnjoj izložbi prisustvovali su gradski i županijski dužnosnici, članovi braniteljskih udruga te Gotovini prijatelji i suborci. Jedan od njih je i Danijel Kotlar, ratni zapovjednik i generalov suborac.

'S puno emocija svi mi to doživljavamo jer je to jedan od najradosnijih trenutaka u mom životu. Ja kao zapovjednik imao sam jednu dozu odgovornosti za to što je general praktično branio optužnicu nakon koje, ne daj Bože da je bila potvrđena, bi svi mi nosili dio tereta u sebi. Mislio sam kao da propadam u zemlju od sreće', prisjetio se Kotlar kako je to izgledalo prije godinu dana.