UČENICI PORUČILI PREMIJERKI

'Gospođo Kosor, dobro došli u Remetinec!'

18.10.2011 u 13:54

Bionic
Reading

Gospođo Jadranka Kosor, dobro došli u Remetinec - tim su riječima učenici nove Područne škole u Remetincu pozdravili predsjednicu Vlade koja je svojim dolaskom i službeno otvorila školu u ovom malom mjestu u blizini Novog Marofa, iako škola radi od početka nove školske godine

'Vlada trenutno ima jako mnogo projekata u školstvu, koje unatoč kriznim vremenima uspijevamo realizirati. Za školu u Remetincu od ukupnih 17 milijuna kuna, Vlada je izdvojila 15,4 milijuna, a ovom vam prilikom mogu obećati da ćemo uskoro započeti i s izgradnjom školsko-sportske dvorane, kao i još jedne škole u Oštricama. U posljednje dvije godine u izgradnju osnovnih i srednjih škola Vlada je uložila milijardu kuna', rekla je na otvorenju škole premijerka Kosor.

Nakon Remetinca premijerka se uputila u Breznički Hum, gdje je posjetila tvrtku Metal product vlasnika Stjepana Šafrana, koja se bavi proizvodnjom elektroopreme.

'U zadnjih desetak dana posjetila sam jednako toliko uspješnih poduzetnika. Svi oni ističu pozitivne pomake u kojima je svojim odluka sudjelovala i ova Vlada, kao što su smanjenje parafiskalnih nameta, ali i odluka o cijenama struje i plina. Unatoč krizi tvrtka Metal product planira izaći na tržište s novim proizvodima. Zahvaljujući takvim poduzetnicima doći će do rasta BDP-a i izvoza, kakve je i Vlada zacrtala', zaključila je J. Kosor.