olujni vjetar

Gospić: Vatrogasci unatoč vjetru spasili krov Kina Korzo

04.02.2023 u 19:08

Bionic
Reading

Javna vatrogasna postrojba (JVP) Gospić je u subotu tijekom nevremena intervenirala na krovu Kina Korzo i spriječila veću štetu i moguću nesreću, doznaje Hina u Vatrogasnom zapovjedništvu Ličko-senjske županije, a uspješnost intervencije su omogućile i komunalne tvrtke i policija.

Zapovjednik JVP Marko Popović rekao je Hini kako su građani u zgradi nasuprot Kina vidjeli u 14.45 sati da je od vjetra načet dio krova, te su unatoč vjetru krenuli u akciju da bi “pravovremenim učvršćivanjem dijela krova spriječili njegovo cijelo odizanje, u čemu su i uspjeli”.

Kada je uočeno da je bura digla dio krova, te da bi mogla dići cijeli krov, vatrogasci su u suradnji s komunalnim tvrtkama, uz pomoć košare za rad na visini, pričvrstili načeto mjesto i spriječili da novi naleti vjetra digne krov i bude još i puno veća opasnost za građane i imovinu.

Zbog sigurnosti prolaznika skinut je i snjegobran, kojeg je vjetar također odigao, pa je visio. To je sanirano samo privremeno, rekao je Popović, ali tako je sigurnije za prolaznike, tim prije što je vjetar nastavio puhati i nakon radova.

Intervencija je trajala do skoro 17 sati te je u središtu Gospića policija održavala posebnu regulaciju prometa, da bi se radovi  izvodili što je moguće mirnije i sigurnije, pogotovo zbog nevremena koje ih je pratilo cijelo vrijeme, oko tri sata.